Schrijf van je af en lucht je hart (tip 9 en 10)

Vorige week plaatste ik elke dag een blog met tips. Ik doe mijn best deze week de lijst weer aan te vullen. Ik som ze eerst nog een keer op:

  • Tip #1 Geef jezelf en je gezin de tijd voor het vinden van een nieuw ritme (lees hier tip 1 en 2)
  • Tip#2 Schrijf jouw ideaal op voor deze tijd
  • Tip# 3 Maak tijd vrij voor God (lees hier meer over tip 3 t/m 6)
  • Tip # 4 Geniet elk dagdeel van iets en geef er aandacht aan
  • Tip #5 Zoek een uitdaging om te groeien en ontwikkelen
  • Tip #6 Doe er alles aan om gezond te blijven
  • Tip# 7 Denk praktische dingen om aandacht te geven aan liefde in huis (lees hier meer)
  • Tip# 8 Grijp vrijgekomen kansen met beide handen aan (lees hier meer over deze tip)

Tip #9 Schrijf van je af

In deze roerige tijd komt er veel op je af. Naast dat er veel in het nieuws is, wordt je ook overladen met mails van diverse organisaties, verenigingen, kerk, school etc. Als je op Social Media zit wordt je daar ook overspoeld door van alles en nog wat. Dat je je dagen nu anders invult dan je gewend bent kan ook veel onrust in je gedachten veroorzaken. En dan heb ik het nog niet eens over de onzekerheid die er dagelijks kan zijn. Elke dag komt er weer een nieuwe maatregel bij. Je weet niet hoe lang het nog gaat duren. Je keek ergens naar uit maar dat is misschien niet doorgegaan. Misschien vraag je je wel af of de vakantie die je later dit jaar gepland had wel door zal gaan.

Je bent misschien gewend af en toe alleen te zijn maar nu heb je continu je gezin om je heen. Kortom een hoofd vol gedachten dat geen rustmomenten meer hoofd.

Wat erg helpt om ruimte te creëren in je hoofd is dingen van je af schrijven. Schrijf alles op wat er in je omgaat. Wat gebeurt er? Welke zorgen heb je? Waar loop je in vast? Wat baal je van? Wat voel je? Waar heb je behoefte aan. Schrijf gewoon maar tot alles er uit is.

# Tip 10 Lucht je hart

Heb je van je afgeschreven en merk je dat het nog niet voldoende rust heeft gegeven? Lees dan wat je geschreven hebt nog eens na en arceer wat je met je man (of iemand anders) zou willen bespreken. Voor vrouwen is het belangrijk om met gesproken woorden hun hart te luchten. Vraag aan je man wanneer hij tijd heeft om naar je te luisteren omdat je het nodig hebt even van je af te blazen. Vraag hem of hij wil luisteren. Als hij er verder niets mee hoeft te doen kun je dat van te voren aangeven. Zo krijg je niet ongevraagd advies, want waarschijnlijk doe je het daar niet om ? Bedank hem voor het luisterend oor als je alles verteld hebt en vertel hem dat je van hem houdt en ga eventueel even dicht tegen hem aanzitten of vraag of hij even zijn armen om je heen wil slaan. Misschien wil je ook gewoon even huilen…..dat kan ook enorm opluchten. Gewoon doen! Merk je dat het je goed heeft gedaan? Zeg dan: Bedankt dat ik mijn hart bij je mocht uitstorten, het heeft mij goed gedaan. Als jij er ontspannen van wordt zal jouw man dit graag aan je willen geven.

Je kunt wat je geschreven hebt ook in gebed brengen bij God. Vraag hem om rust. Hij zal je horen!

In mijn nood riep ik tot de HEER,
ik schreeuwde naar mijn God om hulp.
In zijn paleis hoorde hij mijn stem,
mijn roepen bereikte zijn oren.

Psalm 18:17

Heb jij geen partner of lukt het je niet je hart te luchten thuis? Ik wil jou een luisterend oor bieden. In deze coronatijd doe ik dit gratis. Ook bid ik graag voor je en breng ik jouw noden bij God. Klik op de knop hieronder voor meer informatie:

Button gratis peptalk
Dit bericht is geplaatst in balans, huwelijk, liefde, onrust, Stress met de tags , , , , , . Bookmark de permalink.