Opvoedcoaching

Christelijke coaching voor moeders

Van te voren heb je er al veel gedachten over gehad en je ingebeeld hoe het zou zijn. De werkelijkheid is misschien toch een beetje anders dan je had gedacht…. Het opvoeden van een kind is een mooie taak, maar kan soms ook een hele zware taak zijn waarbij je soms met je handen in het haar staat: Wat nu?!

Een van de coachtrajecten die Groei en Bloei aanbiedt is die op het gebied van opvoeden.

  • Twijfel je of je goed bezig bent met het opvoeden van je kinderen?
  • Wil je steviger in je schoenen staan wat opvoeden betreft?
  • Zou je meer willen weten over de ontwikkeling van kinderen?
  • Wil je jouw unieke opvoedstijl ontdekken en weten hoe je je kinderen het beste kunt begeleiden naar het volwassen worden?
  • Word je onzeker omdat je het idee hebt dat anderen het veel beter doen dan jij?
  • Hebben jouw ouders je op een manier opgevoed die je als negatief ervoer en wil je leren hoe jij het anders kunt doen?
  • Wil je samen met je partner meer op een lijn komen in de opvoeding van jullie kinderen?
  • Wil je in jouw gezin meer structuur aanbrengen?
  • Heb je een kind dat op een bijzondere manier om je aandacht vraagt en weet je niet zo goed hoe je hierop moet reageren?

Met deze en nog veel meer denkbare vragen kun je met een coachingsraject bij Groei en Bloei Coaching aan de slag gaan. Samen zoeken we naar een passende weg om je te laten groeien in het positief opvoeden van je kind(eren) zodat jij en je gezin tot bloei komen.

Het opvoedcoachtraject is meestal verweven in een persoonlijk coachtraject. Vaak blijkt dat de vragen of onzekerheden die ontstaan bij het opvoeden te maken hebben met dingen die in het verleden gebeurd zijn. Na het intakegesprek bespreken we met elkaar aan welke gebieden van het opvoeden je wilt werken en wat jouw persoonlijke hulpvragen zijn.  Zo kunnen we een coachtraject in 2 sporen laten lopen. Lees meer over het persoonlijke traject

Het kan ook fijn zijn jouw partner erbij te betrekken. We overleggen dan wanneer het fijn is dat jullie samen komen. We kunnen ook een stukje relatiecoaching meepakken als dat wenselijk is. 

Wat is coaching?

Coaching is een laagdrempelige, opbouwende, bemoedigende en gelijkwaardige manier van gespreksvoering waarbij degene die gecoacht wordt zelf verantwoordelijkheid draagt voor de ontwikkeling van de al aanwezige (soms verborgen of ondergesneeuwde) competenties. Bewustwording en opsporen van de al aanwezige kennis, vaardigheden en talenten maken een groot deel uit van een coachtraject. Het traject is er vervolgens op gericht om deze in de praktijk toe te gaan passen. De persoonlijke effectiviteit wordt hierdoor vergroot.