Werkwijze

Groei en Bloei Coaching maakt gebruik van de werkmap van TotalBalance. Deze methode gebruikt de volgende 5 thema’s als uitgangspunten: Geloven, Groeien, Genieten, Gezondleven en Liefhebben.

De methode bestaat uit 3 fases:

1. Verleden (Wie was ik)

In deze fase lopen we op een creatieve manier door jouw verleden. Zo komen we erachter hoe je de persoon bent geworden die je nu bent. Tijdens je leven heb je ervaringen opgedaan en patronen ontwikkeld die enerzijds je kracht laten zien  en je energie opleveren, maar anderzijds enorm veel energie kunnen kosten.  Deze fase wordt afgesloten met het op bijzondere tastbare manier loslaten van eventuele pijnpunten in je verleden om daar definitief mee af te rekenen. Deze afsluiting zorgt ervoor dat de volgende fasen van het traject goed doorlopen kunnen worden.

2. Heden (Wie ben ik)

De tweede fase begint met een energie-analyse. Door het doorlopen van deze analyse ontdekken we welke dingen je veel energie kosten en welke dingen je juist energie geven. Het is heel verhelderend om dat te ontdekken. In deze fase is vooral de bewustwording belangrijk. Je zult steeds meer zien waar je op vastloopt en patronen worden ontdekt. Er kan dan al daadwerkelijk aan de slag worden gegaan met, stukje bij beetje, de balans weer terug krijgen. Door diverse testen te maken, krijg je steeds een completer plaatje van de dingen die je graag doet en die jou motiveren. We eindigen deze fase met een persoonlijke motivatiester. Je ziet in 1 overzicht wat jou van binnenuit motiveert.

3. Toekomst (Wie word ik)

In deze fase gaan we op zoek naar de ideale balans in jouw leven. Om het beste uit je leven te halen doorlopen we vijf thema’s: geloven, groeien, genieten, gezond leven en liefhebben. Nadat je deze thema’s doorlopen hebt, sluiten we af met meetbare, actieve en persoonlijke doelen die we in een planning zetten waarmee je zelf aan de slag gaat. In deze fase zien we elkaar minder vaak, omdat je vooral bezig bent met de doelen in de praktijk te brengen.

Hoeveel sessies een coachtraject duurt is van te voren niet helemaal te voorspellen. Tijdens een kennismakingsgesprek bespreken we jouw hulpvraag en maken we een inschatting van het aantal coachsessies dat zal volgen. Dit is per persoon en per situatie verschillend.

Spreekt deze werkwijze jou aan en wil je er meer over horen? Maak vrijblijvend een afspraak voor een kennismakingsgesprek. Ook als de werkwijze afwijkt van wat jij zou willen, maar je hebt wel het idee dat Groei en Bloei Coaching iets voor jou kan betekenen ben je van harte welkom om langs te komen voor een gesprek om te bespreken wat er mogelijk is.

Dit is wat mensen die gecoacht zijn door Groei en Bloei Coaching zeggen over de TotalBalance methode:

” Het is een mooi methode om op een gestructureerde wijze langs alle levensgebieden van iemand te wandelen. Voor jou is dit niet leidend. Je kijkt naar de persoon zelf. Mooi dat je naast de methode ook altijd de Bijbel opent”

” De methode van TotalBalance steekt goed in elkaar. Het is niet heel ‘zware’ stof en toch daagt het uit om diep naar binnen te kijken. Het materiaal samen met jouw deskundigheid en op de persoon toegespitste invulling zijn tof ‘

” De TotalBalance methode die Corrie gebruikt heeft een logische opbouw, maar op natuurlijke wijze sta je langer of korter stil bij onderdelen, afhankelijk van je eigen situatie en wensen. Daardoor had ik nooit het gevoel dat ik opgejaagd werd naar het volgende onderdeel, maar tegerlijkertijd zorgt de methode er ook voor dat je wel vooruit gaat en niet eindeloos blijft hangen in een onderwerp. Dat vond ik zelf heel fijn.”

” Door een burnout kwam ik in met de hulpverlening in aanraking. Merkte echter dat ik behoefte had om de dingen waar ik tegen aanliep meer vanuit een christelijk perspectief te benaderen. Corrie van Zwol heeft mij daarbij aan de hand genomen met behulp van het materiaal van TotalBalance. Het heeft mij stapsgewijs verder geholpen in mijn proces”

” Corrie heeft mij geholpen mijn eigen identiteit te vinden op een tempo dat bij mij paste. De christelijke benadering werd heel mooi verweven in iedere sessie en dat heeft zeker bijgedragen aan het eindresultaat “

Lees hier meer over hoe mensen die een coachtraject doorlopen hebben het traject beoordelen.