Je hormonen de ‘baas’

In de afgelopen ruim 7 jaar heb ik al vele vrouwen mogen coachen. Vrouwen van diverse leeftijden. Van begin twintig tot eind vijftig. 

Eén belangrijke (niet zo’n leuke) factor in het leven van een vrouw zijn de hormoonschommelingen. Jaren gaan vrouwen door schommelingen heen in de maandelijkse cyclus. Daar over praten en er zicht op krijgen en vervolgens rekening houden en meebewegen met hoe de persoonlijke cyclus verloopt, heeft een plaats in het coachtraject. Luisteren naar wat je lichaam aangeeft is zo belangrijk. Je niet schuldig voelen als je je terugtrekt en weten dat t juist goed is, lucht al op. 

En dan komen daar die jaren van de overgang. In het begin komen de eerste tekenen van een keer een menstruatie overslaan en hevig bloeden. Daarna opvliegers, nachtzweten, vergeetachtigheid, piekeren, moodswings, etc. Je raakt jezelf een beetje (of misschien wel meer dan een beetje) kwijt. Dan is het fijn daarover te praten. Dit kan met je partner of een vriendin. Heb je behoefte dieper te gaan en merk je dat je vaker terugdenkt aan vroeger (want ook dat gebeurt vaak tijdens de overhang) en zou je ook daarover willen praten en dingen uit het verleden willen opruimen? Dan ben je bij mij aan het juiste adres. Ik coach je door dit proces heen en focus op waar jij behoefte aan hebt. 

Naast dat ik ervaringsdeskundige ben door levenservaring heb ik me ook door studie verdiept in menstruatie en overgang. Ik help je graag als je merkt dat de hormonen je vaker dan je lief is de baas zijn, door je te leren hoe je weer zelf de regie kunt pakken! 

Deze tekeningen maakte ik vorige maand toen ik zelf weer te maken had met hormonale schommelingen. Soms zeggen beelden meer dan woorden. De rust is hier gelukkig weer teruggekeerd. 

afspraak maken met christelijke coach Groei en Bloei Coaching
Dit bericht is geplaatst in balans, onrust, Vrouw zijn met de tags , , , , , . Bookmark de permalink.