Over mij

Coach Corrie

Corrie van Zwol

Ik ben Corrie van Zwol. Getrouwd, moeder van 3 tieners en christencoach voor vrouwen, echtparen en opvoeders

Ik ben graag onder de mensen en hou er van om diepgaande gesprekken te voeren en in een bemoedigende omgeving te zijn. Leven vanuit rust is een passie voor mij geworden, die ik graag met ander mensen wil delen. Het geloof neemt daarin een belangrijke plaats in. God is een God van liefde en ik geloof dat wij Zijn rust mogen ervaren. 

Ik wil gehoor geven aan het verlangen om vrouwen te helpen, waarvan ik geloof dat God het in mijn hart heeft gelegd. Dit verlangen had ik al jaren. Ik begon met het leiden van vrouwengroepen nadat ik hiermee kennis had gemaakt in Amerika waar we twee jaar hebben gewoond ruim 10 jaar geleden. Maar ik wilde meer. Ik wilde vrouwen die vastlopen verder kunnen helpen maar daar had ik wel eerst wat opleidingen voor nodig. Daar vertel ik je hieronder meer over.

Christelijke coach

In 2016 besloot ik de TotalBalance training te volgen omdat ik graag als christelijke coach aan de slag wilde gaan. Tijdens deze training ben ik klaargestoomd om zelf een coachingspraktijk te beginnen vanuit Bijbels perspectief.  In januari 2017 was de coachpraktijk een feit. In de coachpraktijk coach ik voornamelijk vrouwen maar inmiddels is de praktijk uitgegroeid tot een bredere doelgroep. De coachpraktijk is uitgegroeid tot een goedlopende, professionele praktijk. De eerste 3 jaar coachte ik in de woonkamer. Door de groei van de praktijk is er in 2020 een prachtige praktijkruimte aangebouwd voor het huis waar nu in gecoacht wordt. 

Relatiecoach

Naast individuele coaching ben ik ook relatiecoaching aan gaan bieden. Tijdens coachtrajecten die ik met cliënten doorlopen heb, bleek daar behoefte naar te zijn. Ik heb de opleiding relatiecoach gevolgd om deze dienst toe te kunnen voegen aan de praktijk. Naast coaching van echtparen komt deze coachervaring ook heel goed van pas in individuele trajecten waarbij de relatie met andere mensen vaak ter sprake komt. 

Opvoedcoach

Mijn ervaring in het onderwijs en mijn ervaring als moeder zorgen voor een goede bagage om anderen te kunnen steunen in de opvoeding van hun kinderen. Met de opleiding tot opvoedcoach kon ik deze dienst mooi integreren in de coachpraktijk. Vaak komt het thema opvoeding ter sprake in een individueel traject of tijdens een relatiecoachingstraject met echtparen (de opvoeding van kinderen kan voor wrijving zorgen in een relatie, door dit thema te integreren in het traject wordt hier ook de juiste balans in gevonden).

Vrouwen

Sinds het begin coach ik vrouwen van diverse leeftijden. Sinds eind 2021 heb ik na een opleiding over de overgang ook meer kennis over vrouwen in de overgang. Dit integreer ik inmiddels in ook coachtrajecten voor vrouwen die overgangsklachten hebben zowel mentaal als fysiek. Doordat ik deze opleiding heb gedaan weet ik ook meer over de werking van hormonen, waardoor ik ook deze kennis kan meenemen tijdens coachtrajecten van vrouwen van alle leeftijden.

Naast het coachen van vrouwen leid ik 2 vrouwengroepen. Eén daarvan is een interkerkelijk groep en de andere groep is een vrouwenkring in onze kerk. Daarnaast help ik mee bij het organiseren van interkerkelijk vrouwenochtenden in Eindhoven.

Professionaliteit

Ik volg zeer regelmatig cursussen/opleidingen en lees veel studieboeken om mijn coachvaardigheden op peil te houden en verder te ontwikkelen. Ik ben lid van de vereniging van christencoaches waar ik deelneem aan lezingen, workshops en ontmoetingsdagen. Tevens neem ik meerdere keren per jaar deel aan intervisie.

Hobby

In mijn leven heb ik al heel veel hobby’s gehad. Ik ben heel creatief en maak graag van ‘niets’ ‘iets’. De afgelopen jaren is mijn liefde voor planten enorm gegroeid. Daardoor ben ik gaan stekken en die stekjes zet ik in de plantenbieb die ik van april tot oktober in mijn voortuin (in de buurt van de praktijkruimte) heb staan. In de winter wil ik deze kast ook een doel geven en daarom ben ik gestart met een buurtkast. Hierin kunnen producten worden gezet om te delen met anderen. Wie iets nodig heeft kan het eruit halen. Het principe is dan ook ‘Geef wat je missen kunt, pak wat je nodig hebt’. Zo draag ik ook mijn steentje bij door maatschappelijk betrokken te zijn. De kast heeft al voor hele mooie ontmoetingen gezorgd.

Vind je het leuk deze kast te volgen: Neem dan eens een kijken via FB of Insta door te zoeken op plantenbiebeindhovennoord of buurtkasteindhoven noord. De kasten heten dus ook: Plantenbieb Eindhoven Noord en Buurtkast Eindhoven Noord.

Kom je kennis maken?

Ben je op zoek naar balans en zoek je iemand die je daarbij kan helpen? Ik zie ernaar uit je te ontmoeten tijdens een gratis en geheel vrijblijvend kennismakingsgesprek. Stuur mij een bericht via het contactformulier of bel mij en ik neem z.s.m. contact met je op om kennis te maken. E-coaching voor als je ver buiten Eindhoven woont behoort ook tot de mogelijkheden.

Christelijke coaching

Ben je op zoek naar een christelijke coach en spreekt de werkwijze van Groei en Bloei Coaching je aan? Neem gerust vrijblijvend contact op om te vragen naar de mogelijkheden.

afspraak maken met christelijke coach Groei en Bloei Coaching