Invloed op je gedachten

Gedachten…je hebt er vele op een dag. De ene keer zijn ze positief, een andere keer brengen ze je in een neerwaartse spiraal. De afgelopen week sprak ik volgende zin tijdens verschillende coachgesprekken uit: ‘ Hoe je over jezelf en anderen denkt beïnvloedt hoe je denkt dat anderen over jou denken’. Veel vrouwen piekeren regelmatig over wat anderen van hen vinden of gaan pleasen om zo te voorkomen dat anderen negatief over hen gaan denken. Je hebt helaas geen invloed op de gedachten van anderen. Je hebt wél invloed op je eigen gedachten.

Ik pakte er vorige week de cirkel van invloed bij. Het geeft rust om je bezig te houden met de dingen waar je invloed op kunt uitoefenen en los te laten wat buiten jouw invloed ligt.

Nu denk je misschien, hoe doe je dat dan? Het is niet zo dat je er gewoon positieve gedachten tegenover moet zetten. Eerst is het nodig de bron van de gedachten te onderzoeken. Als je weet waar je gedachten vandaan komen, waar de wortel ligt, kun je vervolgens stappen gaan nemen om invloed uit te oefenen op je gedachten.

Dit maakt onderdeel uit van een coachtraject. Stapje voor stapje ontdekken we samen hoe jij uit de neerwaartse spiraal de weg weer omhoog kunt maken!

Meer weten? Neem contact op voor een kennismaking waarbij ik je meer over het verloop van een coachtraject vertel.

Dit bericht is geplaatst in onrust, relaties, Vrouw zijn, zelfbeeld met de tags , , , , . Bookmark de permalink.