Grijp vrijgekomen kansen met beide handen aan

De afgelopen dagen deelde ik 7 tips die je kunnen helpen deze coronatijd door te komen. Hier weer even onder elkaar:

  • Tip #1 Geef jezelf en je gezin de tijd voor het vinden van een nieuw ritme (lees hier tip 1 en 2)
  • Tip#2 Schrijf jouw ideaal op voor deze tijd
  • Tip# 3 Maak tijd vrij voor God (lees hier meer over tip 3 t/m 6)
  • Tip # 4 Geniet elk dagdeel van iets en geef er aandacht aan
  • Tip #5 Zoek een uitdaging om te groeien en ontwikkelen
  • Tip #6 Doe er alles aan om gezond te blijven
  • Tip# 7 Denk praktische dingen om aandacht te geven aan liefde in huis (lees hier meer)

Vandaag weer een volgende tip:

Tip #8 Grijp vrijgekomen kansen met beide handen aan

Heb je al ontdekt dat deze tijd ook kansen te bieden heeft?

Heel veel activiteiten worden bijvoorbeeld geschrapt. Aan de ene kant ben je nu misschien meer bezig met de kinderen omdat je hen begeleidt met hun schoolwerk, aan de andere kant vallen veel activiteiten ‘s avonds weg en heb je in het weekend misschien meer rust. Wat kun je met de tijd doen die nu vrij komt? Denk je al heel lang: 24 uur in 1 dag is veel te kort…mijn agenda is veel te vol! Je agenda is nu leger wellicht. Is er iets dat je altijd hebt willen doen en kun je dat vanuit huis doen? Grijp die kans?

Ook is het een mooie tijd om eens stil te staan en te kijken naar hoe jij je leven inricht. Wat is belangrijk voor jou? Maak eens een lijst met dingen die je normaal doet. Schrijf ze eens in volgorde van belangrijkheid. Met welke dingen wil je door gaan? Zijn er dingen die je niet meer zou moeten doen? Welke dingen voelen als ‘moeten’? Welke dingen doe je juist heel erg graag?

Nu je met je gezin thuis zit heb je misschien ook meer kansen om te werken aan jullie band. Ga eens om de tafel zitten en vraag iedereen eens wat hij/zij graag zou willen doen met het hele gezin. Maak er een feestje van!

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie, genieten, toekomst. Bookmark de permalink.