Een nieuw ritme vinden

We zitten allemaal nu ruim een week thuis. Kinderen thuis, echtgenoot thuis, jijzelf thuis aan het werk misschien. Hoe kun jij nu al die ballen hoog houden? Je komt om in het werk en zit misschien wel met je handen in het haar. Hoe houd ik dit vol?

Deze week wil ik jou met een aantal blogs bemoedigen en wat tips geven voor de komende tijd.

Tip #1 Geef het de tijd

Ten eerste is het goed om in je achterhoofd te houden dat nieuwe gewoonten tijd nodig hebben om eigen te maken. Dit geldt voor jou maar dit geldt ook voor je kinderen en andere huisgenoten. Je hebt wellicht al een ideaal beeld in jouw hoofd van hoe het loopt als het gaat zoals jij zou willen. Het liefst wil je dat dat morgen al zo gaat. Maar je hebt vast al gemerkt dat dit niet gaat lukken. Houd er rekening mee dat je dingen minstens 10 keer gedaan moet hebben voordat het een gewoonte wordt. Sommige dingen hebben zelfs langer de tijd nodig.

Tip #2 Schrijf jouw ideaal op

Schrijf eens op hoe jij de komende weken voor je ziet. Hoe laat staan jullie op? Hoe laat wordt er aan school gewerkt? Hoe gedragen de kinderen zich dan? Wat doe jij? Wat doet je man? Schrijf het ideaal beeld op. Al denk je nu….dat gaat toch nooit gebeuren…..gewoon toch opschrijven. Als jij namelijk het beeld veel kleiner voor je hebt komt er minder van dan als je het beeld nu groter schetst. Schrijf echt alles op. Ook hoe gaan jullie ontspannen, bewegen etc, tijd aan God geven. Denk aan de volgende thema’s Geloven, Groeien, Genieten, Gezond Leven en Liefhebben (Ik zal hier snel een andere blog over schrijven zodat je je ideaal beeld in stappen kunt opschrijven, ik hoop deze morgen te plaatsen).

Laat ook eventueel jouw man en kinderen iets zeggen of opschrijven. Hoe zien zij de komende tijd voor zich? Wat is voor hen een ideaal beeld in de gegeven omstandigheden.

Ga nu niet direct als ‘een malle’ aan de slag om dit ideaal beeld in de praktijk te brengen. Dat gaat (zeker niet in 1 keer) lukken. Dan levert het alleen maar frustratie op. Probeer nu zoveel mogelijk in de rust te blijven. Lukt iets niet? Geen probleem! Geniet ook vooral van de zon. Ga gewoon lekker een kwartier in de zon zitten en sluit eventueel je ogen. Het is geen probleem als nu in deze begintijd maar het minimale gebeurt. Dat is reuze moeilijk om te accepteren maar wel heel belangrijk. (1 voordeel: Niemand komt op bezoek. Niemand ziet dat het je nu niet lukt om je huis pik en span te hebben. ?)

Morgen weer 2 tips voortbouwend op de tips van vandaag. Ik neem je stap voor stap mee naar een periode in balans in plaats van een periode waarin je alle kant op ‘waait’ en je je heel onrustig voelt.

Dit bericht is geplaatst in balans, genieten, onrust, toekomst met de tags , , . Bookmark de permalink.