Meer tips om een nieuw ritme te vinden

Gisteren schreef ik al twee tips om in deze tijd van corona een nieuw ritme te vinden nu jij (en misschien je hele gezin) thuis zit.

Tip #1 Geef het de tijd (lees de tips door op de link te klikken)

Vandaag tip 3 t/m 6

Idealen opschrijven

In tip #2 noemde ik de thema’s die je lang kunt lopen om over jouw ideaalbeeld na te denken. In de coachpraktijk doorloop ik een heel traject waarbij we aan het einde doelstellingen gaan schrijven bij deze 5 thema’s: Geloven, Genieten, Groeien, Gezond Leven en Liefhebben. Dan is het gericht op balans in je leven voor een veel langere periode maar in deze tijd waarin veel onzeker is kunnen we deze thema’s ook mooi gebruiken. De volgende tips zijn bedoeld om je ideaalbeeld uit te breiden. Voeg ze dus gerust toe aan wat je bij tip 2 hebt opgeschreven.

Tip #3 Maak tijd vrij voor God

Geloven: Hoe wil jij tijd maken voor God in deze periode? Doe jij dit alleen? Doe jij dit met je gezin? Hoe wil jij deze tijd vullen? Bidden, bijbel lezen, zingen? Misschien wel iets heel anders? Doe je dit 1 keer per dag, wat langer of doe je dit telkens een minuutje tussendoor?

Tip #4 Geniet elk dagdeel van iets en geef er aandacht aan

Genietende vrouw

Genieten: Waar geniet jij van? Zorg dat je elk deel van de dag even ‘stilstaat’ en geniet. Een bos bloemen op tafel, in het zonnetje zitten, naar je kinderen kijken, een heerlijke kop cappuccino? Neem de tijd er echt even aandacht aan te besteden. Schrijf de dingen eens op waarvan jij geniet. Maak de lijst steeds langer. Zo kun je als je energie echt even helemaal op is even op je lijstje kijken en kiezen hoe je weer gaat opladen.

Tip #5 Zoek een uitdaging om te groeien/ontwikkelen

Nu je geen activiteiten buitenshuis hebt, heb je misschien tijd om een online cursus te doen of misschien een goed boek te lezen. Misschien ben je creatief en wil je beter leren tekenen of handletteren. Het aanbod online is groot. Misschien wil je op een ander gebied iets leren. Waar heb jij zin in om beter in te worden? Merk je dat je echt tot niets komt en is de energie echt helemaal weg of de onrust echt te groot? Wellicht zou een coachtraject voor je eigen ontwikkeling ook een mooie groei kunnen betekenen. Wil je dit bij Groei en Bloei Coaching doen? Vraag gerust een kennismakingsgesprek aan.

Leuk om te vertellen: ik doe deze week mee aan de tekenvierdaagse. Een tip voor als je wilt leren eenvoudige tekeningetjes te maken ter ondersteuning van wat je anderen te vertellen hebt.

Tip #6 Doe er alles aan om gezond te blijven

Kleurig gezond/fruit

Gezond Leven: Hoe wil jij fit blijven nu de sportclubs gesloten zijn? Hoe help je jouw kinderen fit te blijven? Houd je een vast ritme aan qua eettijden? Of is het beter ieder z’n eigen weg te laten gaan? Houd je ook dezelfde richtlijnen aan als normaal qua tussendoortjes? Om de weerstand hoog te houden is het verstandig gezond en regelmatig te blijven eten. Ook naar buiten gaan (ook als is dat in de tuin of op het balkon) is erg belangrijk! En denk ook aan genoeg pauzes nemen bijvoorbeeld.

Morgen ga ik verder met het laatste thema Liefhebben: Je zit met z’n allen ‘opgesloten’ in je huis. Wellicht ontstaat er nu wat meer wrijving dan normaal. Hoeveel ruimte geef jij de ander? Hoe kun je ervoor zorgen dat het gezellig blijft? Hier valt heel veel over te schrijven! Daar ga ik morgen op verder.

Dit bericht is geplaatst in balans, onrust, Stress met de tags , , . Bookmark de permalink.