Zorg voor je kinderen, maar denk je ook hun moeder?

Het is vakantie! Hoe gaat het met jou mama? Kom je een beetje aan rust toe? Of is het nu juist hard werken voor jou? (lees ook de blog Hoe overleef ik de zomervakantie)

Veel moeders doen er alles aan om te zorgen dat het hun kinderen aan niets ontbreekt. Zo zorgen er zo goed voor dat ze zichzelf opzij cijferen. Ze zorgen dat hun kinderen genoeg eten en op tijd eten. Ze zorgen dat hun kinderen op een sport kunnen zitten en andere hobby’s kunnen hebben. Ze zorgen ervoor dat ze op tijd gewassen worden en op tijd naar bed gaan. Ze laten hun kinderen genieten van cadeaus en geven hen heel veel knuffels.

Al dat harde werken zorgt er regelmatig voor dat moeders uitgeput raken. Ze geven zoveel dat ze moe zijn, opgebrand en zichzelf helemaal kwijt zijn geraakt.

Waar is de vrouw gebleven die eens zoveel ideeën had en zo veel mooie dromen? Die goed voor zichzelf zorgde en genoot van de dingen om haar heen? Voor haar gevoel is ze nu heel iemand anders. En dat merkt niet alleen zij maar ook haar echtgenoot. Waar is die mooie energieke vrouw gebleven die hij ooit getrouwd was?

Moeder is vergeten goed voor zichzelf te zorgen. Dat is een heel belangrijke conclusie die al snel tijdens een coachtraject getrokken wordt. Vrouwen vinden het vaak egoïstisch om aan zichzelf te denken en laten daardoor onbewust vaak over een grens gaan. Maar waar moet je de tijd en energie vandaan halen om ook nog voor jezelf te zorgen?

Het begin bij het de balans opmaken. Waar stop jij energie in? Waar krijg jij energie van. Hoe verdeel je je tijd? Waar raakt er iets uit evenwicht en hoe krijg je daar weer grip op? Een hele mooie ontdekkingstocht met heel wat verhelderende inzichten is dat. Daar help ik je graag bij. Je hoeft dit niet alleen te doen en het hoeft ook niet allemaal tegelijk. Stapje voor stapje worden dingen helder en kunnen stappen de goede richting op gaan zetten. Durf jij die uitdaging aan? Kom eens langs of bel eens in voor een kennismakingsgesprek. Ik vertel je graag wat ik voor jou kan betekenen.

Dit bericht is geplaatst in balans, genieten, onrust, Stress, Vrouw zijn met de tags , , , , , . Bookmark de permalink.