Wat houdt jou tegen?

Ken jij die gedachten? Gedachten als : ‘Wie ben ik….?’, ‘Dat gaat me nooit lukken!’ of ‘Stel dat…..? Het gaat vast mis….’ .Heb jij regelmatig zulke gedachten die jou remmen in wat je graag zou willen doen? Of die jou tegenhouden om echt de persoon te zijn die jij werkelijk bent? Vandaag wil ik jou meenemen naar een voorbeeld in de bijbel. Een persoon die grote dingen voor God heeft gedaan maar in het begin ook behoorlijk aan het tegenstribbelen was.

Ik wil je meenemen naar het moment waarop Mozes geroepen werd voor zijn bediening voor God.

In Exodus 3 staat beschreven hoe hij geroepen werd. Hij was gewoon bezig met wat hij altijd deed (namelijk de schapen hoeden) en zag iets ongewoons gebeuren waar hij op af ging. Terwijl hij er naar toe ging begon Gods te spreken.

Tussendoor wil ik jou eens vragen: Ben jij ook alert op momenten dat je gewoon bezig bent met wat je altijd doet? Merk je de momenten op waarop God tot jou wil spreken?

We gaan weer terug naar Mozes. Hij kreeg een opdracht van God en toen begon het…hij begon tegen te stribbelen. Weet je wat hij zei?

Wie ben ik…….?’ (Exodus 3:11) Herken je die vraag? Wie ben ik dat ik dit of dat?

Het antwoord van God was ‘Ik zal bij je zijn’

Vervolgens komt Mozes met:

‘Stel dat ik….?’ (vers 13) Ook herkenbaar? Je gaat je allerlei scenario’s in je hoofd halen die zouden kunnen gebeuren. Vervolgens durf je geen stap meer te zetten.

Het antwoord van God is: ‘Ik ben, Ik heb besloten, Ik zal ingrijpen, Ik zal er voor zorgen.’ Kortom je hoeft je geen zorgen te maken want ik ben er bij. Wat er ook gebeurt, ik zorg voor je!

In hoofdstuk 4 gaat het nog even door:

Mozes zegt: ‘Ze zullen met vast niet geloven…..’

Vervolgens geeft God aan Mozes een inkijkje in hoe hij gaat helpen. Hij legt uit dat hij wonderen gaat doen.

Maar Mozes is nog steeds niet overtuigd. Hij zegt: ‘ Maar ik ben geen goede spreker, dat is altijd al zo geweest’

God blijft geduldig en zegt: ‘Wie heeft de mensen een mond gegeven? Ik zal je woorden in de mond geven?’ Kortom: Ik ben bij je, Ik help je.

Maar Mozes is nog steeds niet overtuigd. Hij zegt: ‘ stuur iemand anders’

Aan Gods antwoord hierop blijkt dat God echt Mozes wil gebruiken voor de taak die hij heeft. Want nu Mozes zegt dat iemand anders het maar moet doen, wordt God kwaad. Maar ondanks dat God kwaad is komt Hij Mozes toch iets tegemoet. Zijn broer mag zijn mond zijn, maar Mozes moet zijn broer vertellen wat hij moet zeggen. God wil dus echt dat Mozes de spreekbuis is en degene die de opdracht uitvoert.

Hoe gaat dat bij jou? Weet jij al lange tijd dat God jou ergens voor roept? Maar blijf je elke keer op de achtergrond en stel je uit? Ik wil jou uitdagen om de eerste stapjes te gaan zetten! Ik wil je bemoedigen met de tekst uit Deuteronomium 31:8

De Heer zelf gaat voor je uit, hij zal je bijstaan en geen moment van je zijde wijken. Wees niet bang en laat je door niets ontmoedigen’

Christelijke coaching

Zou jij graag stappen willen zetten, maar weet je niet hoe? In mijn christelijke coachpraktijk help ik jou graag een stukje op weg. Ik luister naar je, bemoedig je en help jou een weg te vinden die bij jou past om de persoon te zijn die jij bedoeld bent om te zijn. In stevige schoenen wandelend op de weg die God je wijzen zal! Kom je langs voor een kennismaking? (dat kan ook digitaal als je niet in de buurt van Eindhoven woont)

Dit bericht is geplaatst in geloof, toekomst, Vrouw zijn, zelfbeeld met de tags , , , , , , . Bookmark de permalink.