De schoonheid van zowel de lach als de tranen

Vandaag hoorde ik een liedje voorbij komen op de radiozender die ik vaak beluister waarin deze zin voorkwam.

‘ Joy comes, tears fall. I’m learning there is beauty in it all ‘

Het zou zo maar eens een zin kunnen zijn van één of meerdere van mijn cliënten. Ik hoor het ze regelmatig zeggen. Ze leren de waarde in te zien van al hun emoties. Ze leren om ze te voelen en er aandacht aan te besteden in plaats van ze weg te duwen of er voor te vluchten. En daardoor leren ze nog veel meer dan alleen het voelen van emoties. Ze leren bijvoorbeeld de behoefte kennen achter een emoties. Ze leren hoe ze deze kunnen verwoorden op een liefdevolle manier. Ze leren nog zoveel meer! En dan maakt mijn hart een sprongetje. De onderwijzer in mij wil hen dit zo graag leren en zoekt naar wegen waarop dit leerproces het beste tot z’n recht komt. De coach in mij creëert een omgeving om dit zelf te ontdekken en zelf stappen te zetten naar een lichter leven, door vragen te stellen, aan te moedigen en tools beschikbaar te stellen of aan te reiken. Een prachtig vak is het!

Christelijke coaching

De komende maanden ronden er een aantal trajecten af. Er komt dus voldoende tijd vrij voor nieuwe trajecten. Denk jij er al langer over om een persoonlijke ontwikkeling door te willen maken met hulp van een coach? Een coachtraject is te vergelijken met een 1-op-1 cursus van 8 maanden tot ongeveer een jaar om jezelf te ontwikkelen. Bij Groei en Bloei Coaching is het ook nog eens een traject waarbij je geloofsleven ook enorm groeit. Jouw geloof heeft, als jij dit ook wilt, een belangrijke plaats in het traject. Nieuwsgierig? Neem dan contact op voor een gratis en vrijblijvende kennismaking!

Dit bericht is geplaatst in balans, onrust, Vrouw zijn met de tags , , , , , , . Bookmark de permalink.