Aanschouwen, ontvouwen, vertrouwen en gaan!

Naast de stoel waar ik vaak op zit in de huiskamer staat deze ontzettend mooie plant, waarvan ik 2 maanden geleden het stekje ergens ophaalde. De stippenplant (een zeer bijzondere plant, het lijkt wel of de stippen er op geschilderd zijn) Er zijn al een aantal nieuwe bladeren tevoorschijn gekomen en ik verwonder me over de manier waarop dat gaat bij deze plant.

Eerst ontstaat er een knop en dan gaat de knop langzaam open waarin het blaadje opgevouwen klaar zit. Heel langzaam ontvouwt dit blad zich en gaat groeien.

Dat is voor mij weer een heel symbolische weergave van wat er gebeurt met mensen die een coachtraject volgen en wat er gebeurt met mij als coach. Mensen komen bij mij binnen ‘in de knop’. Er ligt nog veel verborgen. Door in gesprek te gaan en vragen te stellen ( heel veel vragen, daar ben ik goed in😉) leer ik de persoon kennen en wat er binnen in het hart verborgen ligt (dromen, patronen, gewoonten, behoeften). Langzaam ontvouwt zich dan iets moois. De mooie mens wordt zichtbaar en durft zich langzaam te laten zien. Daarna komt de persoonlijke groei en gaan er in vertrouwen mooie stappen gezet worden.

AANSCHOUWEN en ontdekken—> ONTVOUWEN en verdiepen—> VERTROUWEN en gaan! De stappen die je zet tijdens een coachtraject. Ben jij toe aan stappen zetten in persoonlijke ontwikkeling. Kun je daar een enthousiaste (christelijke) coach bij gebruiken? Kom eens langs voor een kennismaking. Ik vertel je er graag meer over! Misschien iets om het nieuwe jaar mee te beginnen?

afspraak maken met christelijke coach Groei en Bloei Coaching
Dit bericht is geplaatst in coachpraktijk, toekomst, Vrouw zijn met de tags , , , , . Bookmark de permalink.