De les van de fles

Ken je de les van de fles al?

Je kent vast het gevoel wel dat alles je te veel wordt. Het stormt in je leven of iets uit het verleden heeft de wereld op z’n kop gezet en je krijgt er maar geen rust over in je gedachten of gevoel. Wat moet je nou doen? Je weet het allemaal niet meer. Wat het ook is…je wilt er vanaf!!

De les van de fles neemt je mee langs stappen die rust gaan geven. De fles is gevuld met water en zand. Hij wordt goed geschud en daarna weggezet. Dan wordt de les zichtbaar: Stilstand brengt helderheid. Helderheid brengt inzicht. Inzicht kan leiden tot een juiste keuze.

Dat is ook wat er gebeurt tijdens een coachtraject. We staan eerst stil bij wat nu speelt en wat er in het verleden heeft gespeeld. Patronen en gewoonten worden zichtbaar. Dat voelt soms als heen en weer schudden maar brengt uiteindelijk helderheid. Het geeft inzicht in de te nemen stappen om de juiste keuzes te gaan maken.

Een door mij erg gekoesterde bijbeltekst is

Spreuken 9:10 Wijsheid begint met ontzag voor de HEER, inzicht is vertrouwdheid met de Heilige.

Zo’n vertrouwdheid met God geeft rust en vertrouwen en dat is waar ik mijn cliënten graag in begeleid.

Laatst beeldde ik de les van de fles uit tijdens een coachgesprek uit en gaf een flesje mee met ‘de les’ er aan vast gebonden. Als je heel goed kijkt zie je op de fles een boompje staan. Ik mocht er laatst bij een hotel flink wat meenemen. Ze deden toch niets meer met de lege flesjes. Het boompje past natuurlijk precies bij mijn praktijk. Heb ik weer iets leuks om uit te delen 🌳

Christelijke coaching

Ben jij op zoek naar helderheid en inzicht om een juiste keuze te maken? Kun je daar een christelijke coach bij gebruiken? Ik help je graag in jouw zoektocht! Neem vrijblijven contact op voor een kennismakingsgesprek om te ervaren of er een klik is!

afspraak maken met christelijke coach Groei en Bloei Coaching

Dit bericht is geplaatst in balans, onrust, Stress, toekomst, verleden met de tags , , , , , , . Bookmark de permalink.