Welk compliment geef jij jezelf vandaag?

“Ik was er al mee begonnen, maar ik kwam steeds in de knoei. En ineens zag ik het…”

Deze mooie zin appte één van mijn zussen gisteren naar me. Ze was aan het stoeien met iets waar ze creatief mee bezig was en was er uiteindelijk uitgekomen.

Ik appte terug:

“En zo werkt dat nou precies! In de knoei komen en dan de uitkomst gaan zien!! Is m’n werk geworden” (om mensen te helpen dat te gaan zien)”

Later in een coachgesprek ‘s middags voegde ik er nog een woord aan toe. In situaties zijn we regelmatig aan het stoeien. Het leven zit vol verrassingen en om nieuwe stappen te zetten en te kunnen groeien zullen we soms meerdere pogingen moeten doen voordat iets slaagt. We zijn dan vaak geneigd om te kijken naar de keren dat het mislukt.

Maar ik wil jou aanmoedigen: focus op de keer dat het lukt of als het nog niet gelukt is: Houd voor ogen dat het gaat lukken! STOEI, KNOEI, GROEI EN BLOEI! Vanmorgen toen ik thee zette stond er een mooie opdracht voor vandaag op het labeltje van het theezakje dat je ook op de foto ziet. Ik deel hem graag met jullie. Let vandaag op de dingen die lukken en geef jezelf vanavond een flink compliment! 👍🏻

Christelijke coach

Mag ik jou helpen groeien en bloeien? Jou aan de zijlijn aanmoedigen tijdens het ‘stoeien en knoeien’? Neem contact op voor een vrijblijvende kennismaking.

afspraak maken met christelijke coach Groei en Bloei Coaching
Dit bericht is geplaatst in genieten, Vrouw zijn, zelfbeeld met de tags , , , , , , . Bookmark de permalink.