Godsvertrouwen geeft zelfvertrouwen

Groei in Godsvertrouwen.

Godsvertrouwen, dat is waarom ik graag vanuit een christelijke en bijbelse visie wil coachen. Jezus zei :

Ik ben de wijnstok, en jullie zijn de ranken. Als iemand in mij blijft en ik in hem, zal hij vrucht dragen. Maar zonder mij kun je niets doen. (Matteüs 15:5)

Vanuit Godsvertrouwen kun je omstandigheden aan.

Vanuit Godsvertrouwen komt vrucht voort.

Vanuit Godsvertrouwen komt er groei en bloei tot stand.

Zonder God zou ik dit werk niet kunnen doen zoals ik dat nu doe. Het is zoals een cliënt laatst verwoordde tijdens een eind-evaluatie op de vraag of ze iets gemist had:

‘Blijf doorgaan zoals je het gedaan hebt bij mij: jezelf zijn en God laten werken door jou heen. Door God leg je de vinger op de goede plek’

Tijdens de coaching gebruik ik zeer regelmatig deze tekst uit Jozua 1: 9

Ik gebied je dus: wees vastberaden en standvastig, laat je door niets weerhouden of ontmoedigen, want waar je ook gaat, de HEER, je God, staat je bij.

Dat is nog eens een Godsvertrouwen!

Ik heb de afgelopen jaren al heel wat schriftjes bestempeld met mijn favoriete stempelset. Voor iedere nieuwe cliënt weer een uniek exemplaar met een symbolische betekenis. Een van deze plaatjes zie je hiernaast. Je ziet de bomen van onder af. Omhoog kijkend naar het licht.

Soms kun je door de bomen het bos niet meer zien. Of je kunt in t donkere bos lopen en geen uitzicht meer zien. Wat ben je dan blij met een open plek, daar waar licht tevoorschijn komt. Ik moest denken aan Psalm 121

Ik sla mijn ogen op naar de bergen, waar komt mijn hulp vandaan? Mijn hulp komt van de HEER, die hemel en aarde gemaakt heeft.

Zo begin ik een traject, maar ook elke sessie met een bijbelse bemoediging (als cliënten aangegeven hebben dit fijn te vinden). Want Gods woorden geven kracht en inzicht. Ze geven lucht en ruimte in tijden van nood.

Groei in zelfvertrouwen

Groei in Godsvertrouwen geeft een enorme boost aan je zelfvertrouwen.

Met de HEER aan mijn zijde heb ik niets te vrezen, wat kunnen mensen mij doen?

Psalm 118:6

Je ogen op God gericht in plaats van op mensen. Dat geeft zo’n ontspannen levenshouding. Geen enkele situatie hoef je alleen te doen.

Wees niet bang, want ik ben bij je, vrees niet, want ik ben je God. Ik zal je sterken, Ik zal je helpen, je steunen met mijn onoverwinnelijke rechterhand. (Jesaja 41:10)

Nelson Mandela zei:

“Er is niets verlichts aan jezelf klein te maken zodat andere mensen om jou heen zich bij jou niet onzeker zullen voelen. God heeft ons bedoeld om te stralen. We zijn geboren om de glorie van God die in ons is te openbaren. Deze glorie is niet in sommigen van ons maar in iedereen! Doordat wij ons licht laten schijnen, geven we ook anderen de ruimte om hetzelfde te doen. Doordat wij bevrijd zijn van onze eigen angst zal onze aanwezigheid anderen vrijheid geven zichzelf te zijn.

Als ik deze uitspraak lees denk ik aan wat er in Matteüs 5 staat:

Jullie zijn het licht in de wereld. Een stad die boven op de berg ligt kan niet verborgen blijven [….] Zo moet jullie licht schijnen voor de mensen, opdat zij jullie daden zien en eer bewijzen aan jullie Vader in de hemel.

Ik wens je een stralende dag!

Christelijke coaching

Gods woord in combinatie met professionele coachingstools en vaardigheden. Dat is wat je kunt verwachten bij Groei en Bloei Coaching. Wil jij groeien in Godsvertrouwen en zelfvertrouwen? Mag ik je daarmee op weg helpen? Neem contact op voor een gratis kennismaking.

afspraak maken met christelijke coach Groei en Bloei Coaching

Het plaatje met de bomen en de bijbeltekst heb ik deze keer ook gescand. Ik wil hem gaan inlijsten en een plekje geven in mijn praktijkruimte. Zou jij dit plaatje ook willen ontvangen in je mailbox? Ik maak er gewoon een gratis digitaal cadeautje van voor wie hem wil hebben. Dan kun je hem zelf uitprinten en ergens neerzetten/hangen! Stuur me een bericht of email! Dan ontvang je hem binnenkort in je mailbox!

Dit bericht is geplaatst in balans, geloof, Vrouw zijn, zelfbeeld met de tags , , , , , , , , . Bookmark de permalink.