Groei in geloof, hoop en liefde

Groei in geloof

Groei in geloof

Het begin van de lente .Wat kan ik genieten van die hele subtiele kleuren aan de bomen buiten. Roze, licht groen, wit….langzaam komt alles in bloei. Ik kijk mijn ogen uit als ik op straat ben. Hoopvol uitkijkend naar het moment dat alles in volle bloei is.

Iedere plant en boom doet dat op zijn eigen tijd en wijze. Is dat zo ook niet met mensen? Soms zijn er tijden van stilstand en rustig aan. Maar als iets ons hart raakt, onze harten open gaan voor de passie en hoop die in ons leeft, dan gaan we stralen en schitteren voor onze schepper. Dan zijn we van betekenis voor een ander. In coachtrajecten mag ik dàt wonder meemaken. Vrouwen zien groeien en opbloeien als langzaam zichtbaar wordt wie ze zijn en waar hun hart naar uit gaat!

Groei in hoop

Groei in hoop

Groei in geloof en groei in hoop gaan hand in hand met elkaar. In de bijbel staat in Romeinen 15:13

Moge God, die ons hoop geeft, u in het geloof geheel en al vervullen met vreugde en vrede, zodat uw hoop overvloedig zal zijn door de kracht van de heilige Geest.

Vreugde en vrede en kracht door de heilige Geest daar ga ik voor. Heb je de hoop al opgegeven? Is je hoop verloren gegaan door gebeurtenissen in jouw leven? Ik weet zeker dat er diep van binnen nog een sprankje hoop is die kan gaan groeien. Durf jij op zoek te gaan?

Zie wijsheid als de honing voor je leven. Als je wijsheid vindt, heb je een toekomst, je hoop gaat niet verloren. Spreuken 24:14

‘I have a dream!’ Martin Luther King maakte zijn droom bekend en de hele wereld weet dat inmiddels. Veranderingen beginnen met een droom. Voeg daar hoop aan toe en de eerste stap is gezet. De weg van hoop kent een route. In een eva-magazine stond een heel artikel over hoop. Ik citeer een kort stukje:

‘ Hoop is geen ontsnappingsroute uit de pijn. Wanneer je je pijn volledig onder ogen ziet en er herinneringen en ervaringsverhalen aan toevoegt, kun je juist een nieuwe weg van betekenis ontdekken’

Groei in liefde

Groei in liefde

Groei is belangrijk om later te kunnen bloeien. Groei in geloof en Groei in hoop deelde ik al. Groei in liefde is dan een mooi vervolg. Dan is het rijtje uit 1 Korintiërs 13:13 compleet.

Ons resten geloof, hoop en liefde, deze drie, maar de grootste daarvan is de liefde. 1 Korintiërs 13:13

Liefde krijgt in mijn coachpraktijk ook een grote plaats. Liefde voor God, liefde voor de mensen om je heen, maar niet onbelangrijk: ook liefde voor jezelf. Dat laatste is iets wat vrouwen die in mijn praktijk komen lange tijd niet gedaan hebben: tijd voor zichzelf vrijmaken bijvoorbeeld of positieve dingen over zichzelf zeggen en denken. Complimenten ontvangen vinden ze vaak ook lastig.

complimenten, ontvang ze als een cadeau van liefde

Krijg jij wel eens een compliment? En wat doe je er daar mee? Als het bijvoorbeeld over jouw kleren gaat zeg je dan : ‘Die was in de uitverkoop bij….’ of als het over iets gaat wat jij gedaan hebt: ‘ach, het stelde niet zoveel voor’ of ‘ Maar jij kan het ook goed hoor’. Mij valt op dat Nederlanders complimenten vaak wat ongemakkelijk vinden. Ben je bang dat je naast je schoenen gaat lopen als je een compliment ontvangt en dat leuk vindt? Of ben je bang arrogant gevonden te worden?

Ik wil jou aanmoedigen de complimenten te ontvangen. Dat is tevens ook leuker voor de gever. Zie het compliment als een cadeau van liefde. Als je een cadeau ontvangt wil je het toch niet aan de kant schuiven maar juist ontvangen en uitpakken? Doe dat ook met complimenten. De gever zal dat heel fijn vinden.

Geef ook niet direct een compliment terug. Geniet gewoon van het compliment en geloof er in. Bedenk dat met dat compliment ook jouw schepper de eer krijgt. Hij heeft jou gemaakt. Zijn maaksel wordt dus geprezen! Is dat geen mooie gedachte? Je ontvangt het compliment dan namens jouw schepper!

Mijn tip voor jou is: Krijg je een compliment? Luister, wees even stil, blijf rustig, ontvang, geniet en kijk wat er gebeurt met jouw innerlijk. Je wordt er mooier van vanbinnen en dat ga je ook van buiten zien! Daar is de gever vast heel blij mee. Ontvang, geef niet terug maar geef later door aan een ander als een compliment in gedachten op komt. Dat kan ook gewoon op straat of in de rij bij de supermarkt. Denk je : ‘ wat een leuke jas’ zeg t dan hardop tegen die persoon. Je krijgt vast een lach als cadeau terug. Dat is ook liefde.

Ik gun jou veel groei in liefde. Dat je jezelf gunt het te ontvangen, ruimte te geven en door de overvloed ook weer door te geven!

Christelijke coaching

Ik ben een christelijke coach. Ik bid bij elk traject voor wijsheid en inzicht voor mijzelf, maar ook voor de mensen zelf die ik coach. Dat we samen bij de kern zullen komen zodat jouw geloof en hoop kunnen groeien. In coachtrajecten mag ik dàt wonder meemaken. Vrouwen zien groeien en opbloeien als langzaam zichtbaar wordt wie ze zijn en waar hun hart naar uit gaat!

Een coachtraject waarbij jouw persoonlijke ontwikkeling hand in hand gaat met jouw geloof in God. Groei in je persoonlijke leven en groei in je geloofsleven zodat je daar gaat vruchtdragen waar God jou geplant heeft! Dat is waar je bij Groei en Bloei Coaching aan het juiste adres bent!

Kom gerust eens langs voor een gratis en vrijblijvende kennismaking. Dit kan ook via videobellen als je ver weg woont.

afspraak maken met christelijke coach Groei en Bloei Coaching
Dit bericht is geplaatst in balans, geloof, genieten, liefde, toekomst, zelfbeeld met de tags , , , , , , . Bookmark de permalink.