Hij zei: Ik ga wel met je mee….

Herken jij dit ook? Je kinderen zijn aan het mopperen en sputteren omdat iets niet lukt. Opeens hoor je de roep: ‘Mama……kun je mij helpen?’ Of misschien niet eens zo netjes in de vorm van een vraag maar met ‘Mahammmm……het lukt niet…..#%&*@……’ Zodra jij onderweg bent of je bent in de buurt, hoor je : ‘Laat maar, het lukt al’. Ik vind dat altijd zo verwonderlijk. Het gebeurt zo vaak hier in huis. Alleen mijn aanwezigheid lost al een heleboel dingen op bij mijn kinderen.

Is het zo ook niet me ons volwassenen? We sputteren, we proberen, we struikelen, we staan weer op. En dat gaat soms maar door. Tot het moment waarop we het uitroepen naar God: “HEER, HELPT U MIJ?!’. Zodra we ontdekken dat we het niet zonder zijn aanwezigheid kunnen en Hem vragen ons bij te staan lijken dingen ineens veel beter te lukken.

Het mooie is….we hoeven het niet zelf te doen. Hij is er ALTIJD bij. Als we onze zorgen direct in zijn handen leggen hoeven we niet te sputteren en te zuchten en steunen. O ja, we zullen best nog weleens struikelen of hard moeten werken….daar groeien we alleen maar van. Net als we onze kinderen ook verantwoordelijkheid en zelfstandigheid willen leren, en dat met veel oefening en doorzetten gepaard gaat, zal God ons ook de ruimte geven om zelf aan de slag te gaan. Maar hij laat ons niet aan ons lot over. Hij is er bij. Hij zegt: Ik ga met je mee….

Wees niet bang want ik ben bij je, vrees niet want ik ben je God. Ik zal je sterken, Ik zal je helpen, je steunen met onoverwinnelijke rechterhand.

Want ik de HEER, je God, Ik een je bij je rechterhand en zeg je: Wees niet bang, Ik zal je helpen

Jesaja 41:10 en 13

De HEER zelf gaat voor je uit, hij zal je bijstaan en geen moment van je zijde wijken. Wees niet bang en laat je door niets ontmoedigen

Deuteronomium 31:8

God noemt zich zelf ‘Ik ben’ Hij is er , was er en zal er altijd zijn. In die wetenschap kun je heel veel aan! Dan sta je er niet alleen voor, maar ontvang je kracht om door te zetten.

Om weer even terug te gaan naar het voorbeeld van kinderen en hun ouders: Kinderen vinden sommige situaties spannend. Alleen durven ze dan niet alles. Maar als je als ouder zegt: ‘ Ik ga wel met je mee’ dan is de spanning al een groot stuk minder geworden. Het kind durft iets dan ineens wel zelf. Zo is het ook met God. Weet dat hij bij je is en je steunt, wat er ook op je pad komt.

Met mijn God beklim ik de hoogste muur staat er in 2 Samuël 22:30. En zo is het!

Christelijke coach

Als christelijke coach loop ik een tijdje met jou op. Sta ik aan de zijlijn van jouw leven en help ik je je leven weer op de rit te krijgen en uitdagingen aan te gaan. God krijgt een grote plaats in het coachtraject. Want uiteindelijk wil ik graag dat niet ik, als coach, degene ben die jij nodig hebt, maar dat je je weg samen met God gaat. Zonder Hem kun je niets doen (Johannes 15:5). Daarom laat ik je na een aantal maanden ook weer los om het vanaf dan samen met God te doen. Durf jij dat aan?

Kom gerust eens langs voor een gratis kennismaking om te kijken of een coachtraject iets voor jou zou kunnen zijn! Ik doe mijn werk met ontzettend veel plezier en liefde en vertel je er graag over!

Dit bericht is geplaatst in balans, geloof, onrust, Stress, toekomst met de tags , , , , , , . Bookmark de permalink.