Druk, Druk, Druk

Herken je het? Je brengt je kinderen naar school of je komt iemand tegen in het winkelcentrum en die vraagt: “Hoe gaat het me je?”. Jij antwoordt: “Ja, zo zijn gangetje” of “druk…druk…druk” of jij stelde juist die vraag aan de ander en je krijgt dit als antwoord. Dit was ook jarenlang mijn antwoord. Ik was erg nuttig bezig, deed van alles en wat vond ik het leuk om te doen. Wat voelde ik me graag nuttig. Tot het moment dat het goed mis ging….ik kon even niets meer.

Hopelijk is het bij jou niet zo ver gekomen….of misschien wel….Dan ben je vast op zoek naar een nieuwe balans. Ik hoop dat je in de weg die je gaat echte rust zult vinden.

Tegenwoordig merk ik dat ik niet zo vaak het antwoord: “druk” meer hoef te geven. Ik kan veel dingen vanuit rust doen, had ik dat maar veel eerder geweten.

Hoe ben ik zover gekomen??

  1. Ik ben gaan schrappen in mijn agenda, mijn bezigheden
  2. Door het schrappen van bezigheden heb ik meer tijd om de dingen te doen
  3. Doordat ik meer tijd heb kan ik de dingen die ik doe met meer aandacht doen
  4. Omdat ik echt aandacht aan dingen geef kan ik genieten
  5. Genieten geeft rust.

Het schrappen in mijn agenda gebeurde niet vanzelf. Het is best lastig om keuzes te maken. Dat zullen veel vrouwen vast herkennen. Het boek “Rust”, geschreven door Carianne Ros (TotalBalance), heeft mij geholpen om keuzes te gaan maken en stressloos te gaan leven. God heeft hier een belangrijke rol in gespeeld. En de regie heeft hij nog steeds, wat een rust geeft dat! Ik heb geleerd om bij het maken van keuzes niet eerst op de omstandigheden te letten of op mijn omgeving, maar om eerst de rust op te zoeken en God te vragen mij te helpen aan te sluiten bij wat Hij wil. Dan is het maken van keuzes die passen bij hoe ik ben (want God heeft mij gemaakt zoals Hij wil dat ik ben) een stuk makkelijker en passen de dingen die ik doe echt bij mij.

Het afgelopen jaar heb ik gemerkt dat ik zeker niet de enige ben die keer op keer weer in de val van “Er moeten nog zoveel dingen gebeuren” of “Ik hebt druk” liep. Het kan zo anders! Ik inspireer graag andere vrouwen op de ontdekkingstocht naar rust. Ik neem je graag mee op ontdekkingstocht! Er zijn zulke mooie dingen te zien die God al aan je geeft. Door de drukte kan het maar zo zijn dat je er een heleboel mist.

Ben je al een tijd bezig om nieuwe balans te vinden maar kom je er zelf niet uit? Tijdens een coachingstraject neem ik je mee op “reis” naar een goede balans in je leven. Tijdens dit traject werken we rond de thema’s Geloven, Groeien, Genieten, Gezond leven en Liefhebben. Je leert die thema’s toe te passen in je leven zodat je echt in balans kunt leven en kunt genieten van de dingen om je heen.

Dit bericht is geplaatst in onrust, Stress, Vrouw zijn. Bookmark de permalink.