Ieder stekje een plekje om te groeien en bloeien

Ik heb een nieuwe hobby: planten 🪴 en stekken 🌱 Op de foto zie je de stekken die ik nu in potjes en glaasjes heb staan om te wortelen. Jarenlang was er geen plant in ons huis te ontdekken. Ik had er geen energie voor toen de kinderen klein waren. Geen energie, maar ik vond het ook rommelig. Ik was namelijk een moeder die het speelgoed ook weleens liet liggen en veel speelgoed gewoon beneden had staan. Ik had er gewoon geen geschikte ruimte voor. Onze kinderen hebben wat afgespeeld in hun fantasiewereld! Dat was toen belangrijk. Maar sinds de kinderen groter zijn komt er meer ruimte in mijn hoofd en in huis.

Vorig jaar kreeg ik een klein stekje van de welbekende pannenkoekplant. Deze is nu uitgegroeid tot een volwassen plant en heeft al meerdere stekjes gegeven. Ook kocht ik al snel nog meer planten die ik ook kan stekken. Dit jaar vermenigvuldigt het fantastisch! Wat kan ik ineens genieten van al dat groen in huis! Ik ben van plan mijn woonkamer vol met planten te zetten. 🪴🌱

In de tuin ben ik ook aan het zaaien geslagen waar nu heel jong groen aan het ontkiemen is Al dat planten en stekken doet mij verwonderen. Wat een groeikracht en wat een prachtig wonder dat dingen zo vermenigvuldigen, maar ook dat planten van klein breekbaar stekje groeien naar een krachtige zelfstandige plant. Het past zo mooi bij mijn praktijknaam ook. Groeien en Bloeien….ik zie het gebeuren bij mensen, ik zie het gebeuren in de natuur! Wat een rijkdom!

Wil jij ook weer groeien en bloeien maar heb je geen idee hoe je zover komt? Ik help je graag op weg! Lees hier meer over de werkwijze en/of neem contact op voor een geheel vrijblijvende kennismaking

afspraak maken met christelijke coach Groei en Bloei Coaching
Dit bericht is geplaatst in genieten. Bookmark de permalink.