Zorg goed voor je hart, zorg dat het klopt!

Deze prachtige foto maakte ik tijdens een wandeling langs de Dommel. De toren en het landschap weerspiegelen heel mooi in het water. Dat maakt de foto nog mooier.

Terwijl ik zo naar de foto keek moest ik denken aan de tekst in Spreuken 27:19 waarin staat dat het hart de mens weerspiegelt

Zoals water het gezicht weerspiegelt, zo weerspiegelt het hart de mens.

Hoe gaat het op dit moment met jouw hart? Heb jij een vredig en rustig hart net als het water op de foto dat er zo rustig bij ligt. Of stormt het in jouw hart? Heb je iets dat zwaar op je hart ligt? Een storm zorgt ervoor dat de omgeving niet meer goed weerspiegelt wordt in het water. Alles zal vervormen.

Is het zo ook niet met een mensenhart? Als je onrustig bent en er een storm in je hart woedt, zal dat in je doen en laten ook zichtbaar worden. Misschien heeft je omgeving het heel goed door omdat je onrustig bent. Misschien heeft je omgeving niets door omdat je dit gevecht alleen met jezelf aan het voeren bent. Hoe het ook gaat…..je bent jezelf niet. Wie je bent komt niet goed uit de verf. De weerspiegeling geeft een andere weergave van wie jij werkelijk bent en hoe God jou bedoeld heeft.

Een andere tekst in de bijbel geeft ons dit advies: waak over je hart het is de bron van je leven (spreuken 4:23). Een heel erg belangrijk advies. Als we er over waken wat we in ons hart binnenlaten zullen we invloed uit kunnen oefenen over hoe we ons voelen en hoe ons bijzondere karakter weerspiegelt wordt.

Zorg goed voor je hart! Zorg dat het klopt! Dat het klopt met wie jij bent. Dat het klopt met waar jij voor bedoeld bent.

Christelijke coaching

Kan jouw hart wel wat extra zorg gebruiken maar weet je niet hoe je dit aan moet pakken? Strekt jouw hart zich uit naar God en zou je graag gecoacht willen worden vanuit christelijke perspectief? Ik help je graag op weg tijdens een coachtraject. Neem gerust contact op voor een gratis en vrijblijvende kennismaking.

afspraak maken met christelijke coach Groei en Bloei Coaching
Dit bericht is geplaatst in onrust, Stress, zelfbeeld met de tags , , , , , , , . Bookmark de permalink.