Gods waakt over jou zoals een vogel boven zijn nest vliegt!

Nu wij weer heerlijk buiten kunnen zitten genieten we ook weer van de vogels in de tuin. Elk jaar zijn er weer diverse nesten in onze tuin. Deze week hoorden we het gepiep van jonge vogeltjes in een nest.

Vorig jaar hebben wij in de tuin mogen aanschouwen hoe een vogel haar jongen in de gaten hield die net uit het nest gevlogen waren. De vogeltjes hipten wat rond in onze tuin. De moedervogel vloog af en aan van het ene jong naar het andere jong om in de gaten te houden of ze geen gevaar liepen. Ze bleef op afstand, liet hen wel zelfstandig de wijde wereld ontdekken maar had ze continu in het oog.

Het doet me denken aan de bijbeltekst in Jesaja 31:5 die ik deze week tegenkwam tijdens mijn stille tijd.

Zoals een vogel boven zijn nest vliegt, zo waakt de HEER van de hemelse machten over Jeruzalem, hij waakt en en hij redt, hij beschermt en bevrijdt.

Zoals er in het nieuwe testament vaak gezegd wordt ” Er staat geschreven” wil ik dat nu ook doen. Er staat geschreven dat God over jou waakt, en dat hij redt, beschermt en bevrijdt, net zoals een vogel dat doet boven zijn nest.

Voel je je onrustig, voel je je aangevallen of misschien wel alleen. Weet dat God er altijd voor jou is. Om jou op te vangen als je dreigt te vallen, om jou te helpen als je het moeilijk hebt, om jou te beschermen als je aangevallen wordt en jou te bevrijden van banden die jou binden.

Ergens anders in de bijbel (2 Kronieken 16:9 NBV) staat:

De HEER laat immers voortdurend zijn ogen over de aarde rondgaan en biedt iedereen hulp die hem met heel zijn hart is toegedaan.

In een andere vertaling staat : ‘om krachtig bij te staan, hen wier hart volkomen naar hem uit gaat’. Strek je naar hem uit, richt je hart op Hem. Hij staat je bij!

Christelijke coach

Soms is het fijn om iemand naast je te hebben die jou bemoedigt, jou steunt, met je meedenkt. Ik bied christelijke coaching voor mensen die dat steuntje in de rug nodig hebben. Neem gerust contact op voor een vrijblijvende kennismaking.

afspraak maken met christelijke coach Groei en Bloei Coaching
Dit bericht is geplaatst in geloof, onrust, Stress, toekomst met de tags , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.