Laat het los, laat het gaan!

Gebalde vuisten, je zult ze vast weleens hebben. Misschien letterlijk, misschien figuurlijk. Woedend ben je, boos op wat je is overkomen of wat een ander je heeft aangedaan. Of om wat een ander juist heeft nagelaten om te doen.

Een aantal jaren geleden had ik ook zo’n moment. Ik was boos ergens over en kon het maar niet loslaten. Ik wilde wel loslaten, want het had mij behoorlijk in de greep, maar het lukte mij gewoon weg niet. Totdat ik mijn bijbel oppakte en opensloeg. De bijbel viel open bij psalm 37 en wat las ik daar in vers 8 ?! :

Wind je niet op, laat je woede vragen, erger je niet, dat brengt maar onheil

Dat was precies wat ik nodig had. Ik moest mijn woede laten varen. Omdat dit vers precies op het juiste moment kwam kon ik het ineens loslaten. Gods woord kan zo helend zijn en elke keer weer opnieuw de juiste snaar raken.

Gebalde vuisten…ze kosten zoveel energie. Hoe fijn is het als je je handen weer kunt openen. Met geopende handen kun je gaan ontvangen. Met geopende handen kun je zegenen. Het is zoveel meer ontspannen. De energie die daardoor vrij komt kun je mooi gebruiken om tot zegen te zijn.

In mijn coachpraktijk gebruik ik ook wijze lessen uit de Bijbel. Ik noem ze dan altijd : ‘mijn bijbelse bemoediging voor jou vandaag’. Er staan zulke mooie woorden in die ons hart kunnen raken en die helpen tot de kern te komen. Regelmatig gebeurt het dat een vers, dat ik van te voren biddend uitgezocht heb, precies het punt bevat waarmee een cliënt worstelt en het hart raakt. Soms zijn ze direct een antwoord, soms een aanleiding om een bruggetje te maken naar het onderwerp dat belangrijk is voor de coachsessie. Wat ben ik blij dat ik mijn favoriete boek met oneindig veel wijze lessen mag gebruiken in mijn coachpraktijk. Het voegt zoveel waardevols toe!

Christelijke coach

Ben jij op zoek naar een christelijke coach en zou jij bij iedere sessie ook graag een bijbelse bemoediging krijgen helemaal persoonlijk op jou van toepassing? Zou je ook willen leren hoe jij van je (figuurlijke) gebalde vuisten afkomt en hoe je je handen weer kunt ontspannen en openen? Van gesloten naar open, van krampachtig naar vrij….Dat is wat er gebeurt tijdens een coachtraject. Kom eens langs voor een vrijblijvende kennismaking. Dit kan ook door te videobellen als je niet in de buurt woont! Ik hoor graag waar ik je mee kan helpen!

afspraak maken met christelijke coach Groei en Bloei Coaching

Dit bericht is geplaatst in onrust, relaties, Stress, vergeven met de tags , , , , , . Bookmark de permalink.