De route van een coachtraject – een nieuwe werkmap

Het is zover! Na bijna 5 jaar geleden te zijn begonnen met coachen heb ik alles wat ik de afgelopen jaren heb gebruikt in de coachpraktijk gebundeld in een nieuw werkboek dat helemaal past bij mijn manier van coachen.

Ik wil je hier graag de grote lijnen vertellen waardoor je heen gaat als je een coachtraject doorloopt bij Groei en Bloei Coaching- Christelijke coach.

We beginnen met AANSCHOUWEN EN ONTDEKKEN:

Net als in een auto waarbij je vooral aan het focussen bent op wat voor je is, is het heel belangrijk om regelmatig een blik te werpen op de achteruitkijkspiegels die in en buiten de auto aanwezig zijn. Je doet dit om af te remmen, gas te geven, aan de kant te gaan of te kijken of je kunt inhalen. Informatie van wat achter achter je is is nodig om de juiste keuzes te maken, te anticiperen op je omgeving. Dit doen we ook tijdens het begin van een coachtraject. Je bent onderweg ergens naar toe, je hebt een verlangen, iets wat past bij jouw levensdoel. Maar soms zijn er dingen achter je, uit je verleden, waar je je van bewust moet worden (dit kunnen patronen zijn, of gewoonten, of herinneringen) om vervolgens een keuze te kunnen maken wat je ermee gaat doen. Welke dingen neem je mee, welke laat je definitief achter je? Wat wil je veranderen, wat wil je versterken? Welke dingen staan er nog steeds op je netvlies, welke gedachten heb je je eigen gemaakt waardoor je steeds weer een verkeerde afslag neemt? Dit wil je graag in beeld hebben om vervolgens je reis weer voort te zetten.

Daarna gaan we ONTVOUWEN EN VERDIEPEN

Om verder te reizen heb je een kaart nodig om te weten welke route je moet nemen. Een kaart die jou vertelt wat je tegen kunt komen. Daarvoor moet je wel eerst je reisdoel weten. Wat beweegt jou, wat verlang jij? Dat zit diep in jou verborgen. Vergelijk het ook maar met een bloem in de knop. Aan de knop kun je nog niet zien wat voor prachtige bloem er in verscholen ligt. De bloem is ook nog niet klaar om tevoorschijn te komen. Eerst is er nog tijd nodig om te groeien. Om diep te wortelen. De energie stoppen in het gezond en stevig worden om straks als je bloeit stormen, hitte en regen aan te kunnen. Zorgen voor goede grond dus en ruimte om te groeien. Daarom gaan we in deze fase ruimte creëren door te kijken waar je energie op dit moment naar uitgaat en te kijken wat jouw unieke persoonskenmerken zijn. Zodat jij tevoorschijn gaat komen, je tot je volle recht gaat komen, jouw unieke mooie binnenkant zichtbaar wordt en gaat stralen in haar omgeving.

Tot slot kun je VERTROUWEN EN GAAN

Als jij zichtbaar wordt en gaat stralen dan wil je van invloed zijn in jouw omgeving. Hoe dan? Daar gaan we heel praktisch mee aan de slag. Jouw verlangen (een verlangen dat God in jouw hart gelegd heeft en waar je hier en daar al wat bevestigingen voor gekregen hebt) ga je stap voor stap zichtbaar maken en uitleven. Doordat je weet wat jou motiveert, je steviger geworteld bent en je al stappen gezet hebt in Godsvertrouwen en daardoor ook zelfvertrouwen kun je in vertrouwen GAAN! Het is fijn om dan nog even een coach aan de zijlijn te hebben die je aanmoedigt. Dat stukje ‘loop’ ik dus nog even met je mee, maar ik laat je ook steeds meer los. Het is namelijk mijn verlangen dat jij op gegeven moment echt volledig je weg gaat in Godsvertrouwen.

Christelijke coach

Als christelijke coach loop ik een tijdje met jou op. Sta ik aan de zijlijn van jouw leven en help ik je je leven weer op de rit te krijgen en uitdagingen aan te gaan. God krijgt een grote plaats in het coachtraject. Want uiteindelijk wil ik graag dat niet ik, als coach, degene ben die jij nodig hebt, maar dat je je weg samen met God gaat. Zonder Hem kun je niets doen (Johannes 15:5). Daarom laat ik je na een aantal maanden ook weer los om het vanaf dan samen met God te doen. Durf jij dat aan?

Kom gerust eens langs voor een gratis kennismaking om te kijken of een coachtraject iets voor jou zou kunnen zijn! Ik doe mijn werk met ontzettend veel plezier en liefde en vertel je er graag over!

afspraak maken met christelijke coach Groei en Bloei Coaching
Dit bericht is geplaatst in balans, coachpraktijk, toekomst, Vrouw zijn met de tags , , , , , , , , . Bookmark de permalink.