‘Anders zijn’ is niet minder maar AANVULLEND

ANDERS ZIJN….een thema waar ik de laatste tijd al vaker over schreef. Deze week had ik in de auto de radio aanstaan waarop een gesprek gaande was over iets waar het woord ‘anders’ in genoemd werd. De vraag werd gesteld: ‘Bedoel je met anders ‘minder effectief’?’ Het antwoord was: ‘Nee, ANDERS effectief’. Dat vond ik zo’n mooi antwoord. 

Er wordt bij ‘anders’ vaak gedacht dat iets ‘minder’ is. Nou, daar ben ik het helemaal niet mee eens. Anders is juist zo aanvullend, niet ‘minder’ maar juist extra toevoegend! 

Vergelijk het maar met een puzzel

Net als een puzzel waar ieder stukje anders is. Er past maar 1 stukje precies op ‘dat’ plekje. Ik heb de afgelopen periode een aantal puzzels van 1000 stukje gemaakt en weet weer dat het echt zo is. Sommige stukjes passen overduidelijk niet, bij andere stukjes is het een subtiel verschil. Maar geen 1 stukje is t zelfde. Maar IEDER stukje is wel nodig om het plaatje COMPLEET te maken. 

Puzzelsstukjes moeten niet aangepast worden omdat wij denken dat t zo beter past. Dan is de hele puzzel niets meer waard. Zo moeten we ook niet van anderen verwachten dat ze hetzelfde moeten denken en zijn als wij. Ieder heeft z’n eigen eigenschappen die een doel hebben. Als je je door God laat gebruiken om Zijn ‘puzzel’ compleet te maken dan ga je jouw toegevoegde waarde ontdekken. 

Wil jij doen wat Hij van jou vraagt ook als is dat compleet anders dan wat je bij anderen ziet?

Vind je het lastig te ontdekken wat God van jou vraagt? Ervaar je schroom om jezelf te zijn door ‘druk’ van de omgeving om je heen? Zou je hier wel hulp bij kunnen gebruiken? Ben je daarbij op zoek naar christelijke hulp in vorm van coaching? Ik ben een christelijke coach en help je graag een stapje verder. Of misschien wel meer dan een stapje ? Neem gerust contact op voor een vrijblijvende kennismaking.

afspraak maken met christelijke coach Groei en Bloei Coaching
Dit bericht is geplaatst in relaties, toekomst, zelfbeeld met de tags , , , . Bookmark de permalink.