Laat je niet lijden/leiden door angst

Afgelopen week maakte ik in mijn aantekeningen een spellingsfoutje dat eigenlijk ook weer leek te kloppen. Je kunt lijden door wie of wat je je laat leiden.

Wie of wat gebruik jij als jouw raadgever? Als je een beslissing maakt, ga je dan uit van dat wat je het liefst zou willen, dat wat jij verlangt of ga je uit van het ergste dat kan gebeuren zodat je niet teleurgesteld raakt?

Deze vraag stel ik weleens in mijn coachpraktijk. De meesten moeten, als ze eerlijk zijn, toegeven dat ze de laatste optie kiezen. Dat is natuurlijk jammer. Want, weet je, wat je gaat doen nadat je een beslissing hebt genomen met welke focus je een situatie instapt, is afhankelijk van die beslissing. Je houding, wat je zegt en wat je doet worden er door beïnvloed.

Bijbelse inspiratie

Ik ben een christelijke coach. Dit betekent dat ik in elk gesprek de bijbel erbij pak om te kijken welke wijsheden er in de bijbel staan en hoe je die kunt toepassen in je dagelijkse leven. Mag ik jou vandaag ook meenemen in een bijbelse route?

Psalm 107 (NBV) zegt: ‘ Ze riepen in hun angst tot de HEER, hij leidde hen weg uit vele gevaren, [……] bracht hen naar een veilige haven. 

Het is zo belangrijk om, zodra je ‘angstgevoelens’ bij jezelf bespeurd, ermee naar God te gaan voordat je iets gaat doen. Angst kan er ook zijn in de vorm van onzekerheid, faalangst, wat zullen ze wel niet denken’,….

Psalm 37 (NBV) : Zoek je geluk bij de HEER, hij zal geven wat je hart verlangt.

Verleg je focus

Dan focus je niet op de angst voor wat gaat komen, maar je focust op je hartsverlangen. En als je je hartsverlangen bij God brengt dan kan Hij door de kracht die in ons werkt oneindig veel meer doen dat wij vragen of denken (Ef 3:20 NBV). Soms komt er in ons hoofd niet eens op wat God ons kan geven als wij de situatie aan Hem overgeven. Durf jij God op die manier te vertrouwen? Ik kan je vertellen dat Hij je zoveel mooie dingen kan geven die nu niet eens in jouw gedachten naar boven komen! 

Zoek jij naar een christelijke coach die jouw relatie met God ene belangrijk plaats geeft tijdens het coachtraject? Woon je in omgeving Eindhoven of ergens anders in Brabant of misschien Limburg? Kom eens langs voor een gratis kennismaking. Woon je verder weg? Ik coach ook via internet. Kennismaken kan dan via videobellen.

afspraak maken met christelijke coach Groei en Bloei Coaching
Dit bericht is geplaatst in onrust, toekomst, zelfbeeld met de tags , , , , . Bookmark de permalink.