Ken je ‘m die roze wolk?

Van je roze wolk gevallen?

De roze wolk! We hebben er allemaal wel eens van gehoord. En vast en zeker ook weleens op gezeten. Die wolk waar je op gaat zitten als je voor een bepaalde levensfase zit en je er allemaal voorstellingen van gaat maken. Bijvoorbeeld van het werkzame leven na jarenlang studeren, of van het trouwen na een tijd lang verkering te hebben gehad, of van de roze wolk voor de geboorte van je eerste kind. Je hebt je een voorstelling van dat wat gaat komen gemaakt en het zal allemaal fantastisch worden.

Maar dan is daar die werkelijkheid ineens. Het werk valt je toch wel zwaar en de balans privé werk is soms erg lastig te vinden, het getrouwde leven heeft je toch wel wat van je vrijheid bel0oofd en sommige dingen die je eerst leuk vond aan je partner gaan nu toch wel irriteren. En die baby…in het begin sliep de kleine best veel, maar nu? Nu zit je af en toe met je handen in het haar omdat er weer een sprongetje aan zit te komen en de baby daarom wel erg veel van streek is. en jij dus ook!

In de bijbel wordt ook geschreven over wolken. Grijze en zwarte regenwolken wel te verstaan. Want dat is wat er gebeurd als mensen van onze roze wolk afvallen. Ze zijn geneigd hun focus te leggen op wat mis gaat. Wat anders is dan wat ze verlangden en raken verstrikt in negatieve gedachten. Tijdens coachtrajecten heb ik al diverse keren deze bijbeltekst gebruikt:

“Wie altijd op de wind let, komt nooit aan zaaien toe; wie altijd naar de wolken kijkt komt nooit aan maaien toe” Prediker 11:5

En verderop staat er:

Wanneer een mens lang leeft, laat hij dan van elke dag genieten…..GENIET!!!

Maar dat is soms ontzettend lastig als je middenin tegenslag zit. Toch geloof en ervaar ik dat dat mogelijk is. Je kunt je focus namelijk verleggen. Je kunt van je moeilijkheden en problemen een mogelijkheid maken.

” Belast je hart niet met verdriet” is de tip die verderop in dit bijbelgedeelte wordt gegeven.

Ik mag coachen vanuit een bijbelse visie. Wat heerlijk is het dat ik mensen mag wijzen op hoop en op liefde. Vandaa uit is herstel mogelijk en ik zie keer op keer weer dat de zon weer gaat schijnen in de levens van de mensen die ik coach. Dit is niet van een op andere dag, maar dat gaat stap voor stap! Verlang jij hier ook naar? Kom je er zelf niet toe? Ik help je graag om deze stappen te zetten!

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie, genieten, huwelijk, Kinderen, liefde, liefhebben, onrust, Opvoeden, relaties, toekomst, zelfbeeld met de tags , , , , . Bookmark de permalink.