Wat je aandacht geeft groeit

Heb je wel eens nagedacht over de dingen die jij zou willen laten groeien. Wat groeit er op het moment het snelst bij jou? Zijn dat positieve of negatieve dingen? Maak je je zorgen? Groeien je zorgen? Drukt het zwaar op je? Of ga je licht door het leven en zie je mensen om je heen die blij van je worden?

Twee weken geleden schreef ik een blog over tijd te kort hebben. Heb je toen een lijstje gemaakt met wat je allemaal doet op een dag? Waar besteed jij de meeste aandacht aan?
Hoe doe jij de dingen? Doe jij ze gejaagd of met volle aandacht? Als je tijd maakt om dat waar je mee bezig bent met aandacht te doen dan zal het je minder energie kosten dan wanneer je het gehaast doet.

Vergelijk jezelf eens met een boom

Gisteren plaatste ik op Facebook dit symbolische plaatje.

Richt je je aandacht vooral op wat er boven de grond gebeurd, om je heen? De zon die schijnt en zo warm is dat je bladeren slap gaan hangen (vergelijk de zon eens met al die leuke dingen die je van jezelf moet doen omdat ze zo leuk zijn maar uiteindelijk toch weer te veel energie kosten) Een storm die om je heen woedt en waardoor er bladeren van je af vallen (mensen of omstandigheden die dingen doen waar je helemaal geen invloed op kunt uitoefenen) Misschien is het wel zo koud dat je kaal geworden bent en het even niet meer ziet zitten (je bent overspannen, heel erg moe, opgebrand).

Een boom heeft gelukkig ook wortels. Die zijn onzichtbaar, maar zeker aanwezig! Een boom richt zijn aandacht vooral op het vinden van vocht door zijn wortels steeds verder te laten groeien. De aandacht is dus niet gericht op wat er boven de grond gebeurd maar vooral op wat er onder de grond gebeurd.

Durf jij de omstandigheden om je heen los te laten en op zoek te gaan naar dat wat je genoeg energie geeft om je weer staande te houden onder alle omstandigheden? De omstandigheden zullen altijd komen en gaan, jij maakt een keuze waar jij je aandacht op richt! Jij kunt zo leven dat de omstandigheden geen vat meer op je hebben.

Een coachingstraject bij Groei en Bloei Coaching helpt je om je aandacht te leren verleggen. Door gebruik te maken van de TotalBalance methode waarin Verleden,Heden en Toekomst aan bod komen vind jij de balans weer terug in je leven.

Wil je weten of zo’n traject iets voor jou is? Neem contact op voor een gratis kennismakingsgesprek. Je beslist zelf of je daarna aan het traject begint.

Het symbool is geïnspireerd op de volgende bijbeltekst:

Jeremia 17:7 en 8

Gezegend wie op de HEER vertrouwt, wiens toeverlaat de HEER is.

Hij is als een boom geplant aan het water, zijn wortels reiken tot in de rivier. Hij merkt de komst van de hitte niet op, zijn bladeren blijven altijd groen. Tijden van droogte deren hem niet, steeds weer draagt hij vrucht.                                                                     

De bijbeltekst in ontleend aan de NBV  © Nederlands Bijbelgenootschap 2004

Dit bericht is geplaatst in balans, genieten, onrust, Stress, toekomst met de tags , . Bookmark de permalink.