Is jouw dag te kort?

Heb jij elke dag het gevoel dat jouw dagen te kort zijn? Zou je wel willen dat er wat extra uren in een dag zitten? Dan is deze blog voor jou!

In een dag zitten 24 uur. Laten we er even van uitgaan dat jij er 8 van slaapt. Dat betekent dat je er nog 16 uur overhoudt. Best veel uren toch? Weet jij waar je je uren mee vult? Waar vul jij je dag mee?

Maak eens een lijst van de dingen die jij doet op een dag. Schrijf achter elke bezigheid hoe lang die ongeveer zou moeten duren. Als je de uren bij elkaar optelt….op hoeveel uren zit je dan? Ik gok dat dit er minder zijn dan de uren die je hebt op een dag. Maak nog eens een lijstje van de dingen die je nog meer doet op een dag, maar die je niet op hebt geschreven. Dit zijn van die tussendoor dingen. Bijvoorbeeld: “even” facebook/ instagram checken, chatten in een chatgroep of met een vriendin, TV kijken, koffie drinken, kletsen op het schoolplein…. Nemen die dingen de rest van de tijd in beslag?

Hoe zorg je er nou voor dat je niet meer het gevoel hebt dat je tijd te kort komt op een dag:

  1. Sta op tijd op zodat je tijd genoeg hebt om je klaar te maken voor de dag (zeker als je kinderen hebt)
  2. Doe de dingen niet gehaast. Geef aandacht aan waar je mee bezig bent en laat je niet te veel afleiden. Wist je dat als je ergens mee bezig bent en je tussendoor steeds je telefoon checkt, je dan weer tijd nodig hebt om weer de aandacht te vestigen op waar je eigenlijk mee bezig was? Als je je aandacht houdt bij waar je mee bezig bent, ben je wellicht sneller klaar (en houd je dus weer tijd over)
  3. Zet je telefoon op “stil”. De telefoon geluidjes geven onrust. Het zorgt ervoor dat je afgeleid wordt. Een antwoord op een chat kan ook wel even op zich wachten. Als iemand je echt nodig heeft zal diegene je wel bellen als je niet snel antwoord.
  4. Maak een lijst van de dingen die je wilt doen op die dag. Zet er een hokje voor zodat je af kunt vinken wat je gedaan hebt. Doe de dingen met aandacht (zie punt 2). Als je er ook bij zet hoelang je er mee bezig wilt zijn wordt je dag wat overzichtelijker. Je zou zelfs met jezelf af kunnen spreken op welk tijdstip je wat gaat doen als je van jezelf weet dat de klusjes anders blijven liggen.
  5. Merk je dat je tijd over hebt! Neem ook tijd om even te genieten! Wat doe je graag? Waarvan krijg je energie? Je kunt er ook voor kiezen om genietmomenten op je to-do lijst te zetten.
  6. Staan er op de lijst, die je aan het begin hebt geschreven, dingen die je liever niet meer zou willen doen? Schrap deze van de lijst als dit mogelijk is.

Weet je van jezelf dat je het moeilijk vindt om deze dingen toe te passen en zou je hier nu eindelijk eens wat aan willen doen? Een coachingstraject bij Groei en Bloei Coaching zou weleens de eerste stap kunnen zijn naar een leven vanuit rust. Tijdens het traject ga je op zoek naar de patronen die ervoor zorgen dat je steeds maar weer in dezelfde valkuilen trapt. Vervolgens ga je aan de slag om met deze patronen te breken. Je gaat op zoek naar wat jouw motiverende factoren zijn en hoe je die in kunt zetten om te leven vanuit rust. Je gaat op zoek naar de ideale balans in je leven. Je kunt weer genieten. Wil je aan de slag gaan? Neem contact op voor een gratis kennismakingsgesprek.

Prediker 3 spoort ons aan om te genieten. Voor alles is een tijd en het beste voor een mens is dat hij vreugde put uit alles wat hij onderneemt (:22) (tekst uit NBV 2004 © Nederlands Bijbel Genootschap

Dit bericht is geplaatst in balans, genieten, onrust, Stress. Bookmark de permalink.