Moederliefde (gedicht)

Iedere moeder kan zich het moment herinneren waarop  ze voor het eerst haar kind zag en voelde. Na een zware bevalling (daar denken we liever niet aan terug) wordt alles vergeten en is daar dat moment waar je zo lang naar uitgekeken hebt. Je kind is er! Wat een liefde gaat er dan door je heen.

Afgelopen zaterdag heb ik hier weer aan terug gedacht. Ik vierde namelijk een jubileum. Onze oudste was 12 ½ jaar geleden geboren. 12 ½ jaar moeder. Daar heb ik even bij stil gestaan.

Ter ere van het moederschap en dit jubileum deel ik met jullie een gedicht dat ik jaren geleden tegenkwam in het boek: “Moeder zijn…. en het nog leuk vinden ook”

Liefde in huis

Als ik woon in een huis van vlekkeleloze schoonheid waar alles op zijn plek staat,

maar geen liefde heb, ben ik een huishoudster geen moeder.

Als ik tijd heb om in de was te zetten, te poetsen en het huis mooi te maken,

maar geen liefde heb, leren mijn kinderen netheid, geen godvrezendheid.

De liefde laat het stof liggen voor de lach van een kind.

De liefde glimlacht om de afdruk van vijf kleine vingertjes op een pas gezeemd raam.

De liefde veegt eerst de tranen weg, voor ze de gemorste melk opveegt,

De liefde pak eerste het kind op, voor ze het speelgoed opraapt.

De liefde is er als er moeilijkheden komen.

De liefde geeft een standje, wijst terecht en is ontvankelijk.

De liefde kruipt met de baby, loopt met de peuter en rent met het kind,

en doet een stapje opzij om de jeugd naar volwassenheid te laten lopen.

De liefde is de sleutel die de boodschap van verlossing opent voor een kinderhart.

Voor ik moeder werd, was ik trots op mijn perfecte huis.

Nu ben ik trots op Gods volmaakte werk  in mijn kind.

En er is veel wat ik, als moeder, mijn kind moet leren,

Maar het grootste van dat alles is liefde.*

 

Wat kun je je als moeder soms ontmoedigd, schuldig, uitgeput of ontzettend moe voelen. Maar wat kunnen we ook ontzettend genieten van het moederschap!

Heb je het boek ” Moeder zijn…zijn en het nog leuk vinden ook” nog niet gelezen? Het is echt een aanrader. De schrijfsters schrijven op heel herkenbare manier en helpen je om in soms moeilijke omstandigheden vreugde te vinden in het moederschap!

Groei en Bloei coaching biedt ook opvoedcoaching. Merk jij dat je leeggezogen wordt als moeder en zou je daarin wel eens wat meer in balans willen komen zodat je meer kunt genieten van het moederschap? Neem contact op voor een vrijblijvend en gratis kennismakingsgesprek. Ik vertel je graag wat ik voor je kan betekenen.

* Dit gedicht is met toestemming van de uitgever overgenomen uit het boek Moeder zijn….en het nog leuk vinden ook, Navigator Boeken, Novapres”

Dit bericht is geplaatst in Opvoeden. Bookmark de permalink.