Mooi!!! (Wat zong Kato het mooi)

Afgelopen vrijdag zong Kato tijdens The Blind Audition van the Voice Kids het lied: “Mooi” van Marco Borsato. Ik heb het deze week diverse keren beluisterd. Wat is het een mooi lied en wat zong Kato het mooi!

De inhoud van het lied past ook mooi bij wat ik doe in mijn coachingspraktijk. Op sommigen momenten van het leven lijkt het leven niet zo mooi. Door omstandigheden heb je een andere kijk op je leven gekregen. Wat is het mooi om te zien dat tijdens coachgesprekken dingen op z’n plaats vallen en mensen weer langzaam in balans komen. Dit lijkt soms ver weg, maar soms komt met de tijd of door de juiste keuzes te maken, de balans weer terug.

Ik las vandaag in het bijbelboek Spreuken twee spreuken die ongeveer op hetzelfde neer komen als twee zinnen in het lied “Mooi”

Spreuken 4:23 Van alles waarover je waakt, waak vooral over je hart, het is de bron van je leven. (Uit “Mooi”: ” want binnen in jezelf, is waar het eindigt en begint” )

Spreuken 14:30 Een tevreden geest geeft een goede gezondheid ( Uit “Mooi”: Ben je tevreden met het minste of is het meeste niet genoeg)

Het boek Spreuken is een van mijn favoriete Bijbelboeken. Er staan zoveel wijze lessen in. Ik pak hem er ook regelmatig bij tijdens coachgesprekken.

Is jouw leven nu niet zo “Mooi”? Zie je door de bomen het bos niet meer? Heb je teveel ballen die je in de lucht moet houden en kun je daarom niet genieten?

Neem contact op voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek. We kunnen dan samen kijken of een coachingstraject je weer in balans kan brengen zodat het leven weer wat mooier voor je wordt!

De Bijbelteksten  zijn ontleend aan De Nieuwe Bijbelvertaling © Nederlands Bijbel Genootschap 2004
Dit bericht is geplaatst in onrust, Stress, zelfbeeld. Bookmark de permalink.