Boekentip: De 5 talen van de liefde

Ik ❤️ lezen! Dat heb ik mijn hele leven heel veel gedaan. Ook nu zit ik nog steeds dagelijks met een boek in mijn hand. Helaas kan dit niet meer uren achter elkaar zoals vroeger maar toch kan ik nog dagelijks toe komen aan een portie leesvoer.

In mijn praktijkruimte heb ik ook vele mooie boeken staan die ik ook te leen meegeef aan mijn cliënten als het zo eens uitkomt.Boekwinkels zijn dus een soort van 1e levensbehoefte voor mij. Omdat ik ook veel christelijke boeken lees ben ik een vaste klant in onze plaatselijke boekhandel ‘De Fakkel’. En tegenwoordig niet alleen klant maar ik ben ook op andere manieren betrokken bij de winkel. Zodra hij weer open mag zul je daar vast iets van gaan merken ( bijvoorbeeld in de vorm van workshops of gewoon een praatje op de bank die in de winkel staat).Ik draag deze winkel een warm hart toe. Boekwinkels hebben het nu zwaar. De omzet is erg teruggelopen door de lockdown. Ik wil dat deze winkel genoeg omzet heeft ook omdat het meer is dan een boekenwinkel. Wil jij dat ook? Je kunt de winkel helpen door een bestelling door te geven via: e-mail (eindhoven@defakkel.net) of whatsapp (0402527813). De komende tijd deel ik graag wat boekentips met je ter inspiratie. Mocht je denken: die wil ik ook! Bestel je hem dan bij of een andere plaatselijke (christelijke) boekwinkel? Bij de Fakkel kun je overigens ook terecht voor niet-christelijke boeken!

Ik deel dan vandaag ook gelijk maar de eerste boekentip. Een van de meest waardevolle boeken die ik ooit gelezen heb is: de vijf talen van de liefde van Gary Chapman. Er bestaan diverse soorten:

-Een versie voor echtparen

-Een om te leren de liefdestaal van je kinderen te spreken

-Een over tieners (die echt anders is dan voor kinderen! Tieners hebben een andere benadering nodig)

-Een voor singles

-En recent ook een voor op de werkvloer.

De eerste 4 heb ik in bezit. Al zag ik net dat ik er 3 uitgeleend heb, dus daar geen foto van helaas. Ze bestaan al heel lang maar zijn nog steeds actueel en bruikbaar. Ook in coachtrajecten stip ik dit onderwerp aan. Liefhebben: het is de grootste opdracht die we gekregen hebben. Fijn dus om daar wat energie in te stoppen om je daar in te ontwikkelen. Het heeft mij veel opgeleverd en door te te passen wat er in de boeken staat verandert vaak de sfeer in huis. Ik raad deze boeken daarom van harte aan. Bestel jij ze bij @defakkeleindhoven of jouw eigen plaatselijke (christelijke) boekhandel? Je doet ze er een groot plezier mee! En….thuis bezorgd met liefde en een glimlach las ik op de site.

Dit bericht is geplaatst in huwelijk, Kinderen, liefde, liefhebben, Opvoeden, relaties, Tieners met de tags , , , . Bookmark de permalink.