Wat zie jij? Gebrek of overvloed?

Het land is in rep en roer. Een virus gaat over de hele wereld en overheden leggen de bevolking maatregelen op. Deze maatregelen betreffen beperkingen. Mensen raken in paniek. De media smult er van. Elke mogelijkheid grijpen ze aan om mensen op gebrek te wijzen. Winkels liggen vol met eten, maar wat is er in het nieuws? “Schappen leeg in de supermarkten”

Ik doe meestal op zaterdag de boodschappen voor de week erna. Ik was benieuwd wat ik aan zou treffen. Ik heb geen moment misgegrepen. Oh ja, er waren best een aantal schappen leeg….maar het overgrote gedeelte van de winkel lag vol met eten. We leven in een welvarend land. Dat is wel weer duidelijk. Maar de media lijkt wel het tegenovergestelde te verkondigen. Mensen raken er door in paniek. De angst slaat toe. En wat gebeurt er? Mensen denken eerst aan zichzelf en slaan in.

Wat heb ik een bewondering voor onze premier. Hij riep de mensen op niet te gaan plunderen ‘ Er is genoeg!’ is wat hij steeds zegt. ‘ Stop met hamsteren’. Maar daar wordt geen gehoor aan gegeven lijkt het. Hij noemt hierbij ook het hardwerkende personeel in de ziekenhuizen. Zij zijn straks klaar met werken. Het mag toch niet zo zijn dat de mensen die nu extra hard moeten werken en klaar staan voor anderen misgrijpen in de winkel?

Ik heb weer voor een week boodschappen gedaan, zoals ik dat altijd doe. Tijdens het doen van de boodschappen werd ik weer vervuld met dankbaarheid. Wat hebben we het toch goed. Er is geen gebrek, maar overvloed. Daarbij vertrouw ik ook zeker op mijn God. Ik weet zeker: Hij zal voorzien. Ik mag op Hem vertrouwen. En dat is wat ik doe. Temidden van alle onrust om mij heen ervaar ik zelf een diepe rust en vrede. Ik hoop dat jij dit ook ervaart. Laat je niet ontmoedigen. Zoek je geluk bij de Here God!

Deze week kwam diverse keren deze tekst in mijn gedachten:

“Heb niet alleen uw eigen belang voor ogen, maar ook die van de ander. Filipenzen 2:4 (NBV)”

Het is ook een bijbelse opdracht om niet alleen aan jezelf te denken. Het belang van jou, maar ook van de ander moeten we in gedachten houden. Gelukkig zie ik dat ook gebeuren.

Aan het belang van de ander denken betekent ook: je houden aan de richtlijnen die de overheid communiceert. Bij verkoudheid dus geen andere mensen ontmoeten. Je kind niet naar school sturen als het hoest of verkouden is. De kans zo klein mogelijk maken dat je anderen besmet. Je zorgt er zo voor dat de mensen die zo hard nodig zijn om om het virus te bestrijden gewoon naar hun werk kunnen gaan. Je geeft anderen dan de mogelijkheid te dienen op de plaats waar ze nodig zijn.

Ik wens je veel wijsheid, vrede, rust en gezondheid toe!

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie, geloof, liefhebben, onrust met de tags , , , , , , . Bookmark de permalink.