Je hart, de bron van je leven

Dit doosje gebruikte ik de afgelopen tijd regelmatig als symbool tijdens coachgesprekken. Met daarbij de vraag: Wat leeft er in je hart? Waar is je hart nu mee gevuld? 

Aan het begin van een coachtraject zijn de harten van de mensen die ik coach vaak gevuld met pijn, onzekerheid, verdriet, wrok, angst etc…vaak negatieve emoties. Daarom krijgen emoties vaak alle ruimte aan het begin van een traject. 

Vaak zijn ze weggestopt. Ergens diep van binnen. Er wordt gevlucht of bepaalde confronterende situaties worden gemeden uit zelfbescherming of om zo alles onder controle te houden. In de eerste fase van het traject komen deze emoties en gevoelens naar boven. Omdat ze er mogen zijn en ze alle ruimte krijgen werkt het bevrijdend. Er komt ruimte voor iets nieuws. 

Ik mag coachen vanuit een bijbelse visie. Dit betekent dat ik over Gods liefde mag vertellen. Het is heerlijk je hart open te stellen voor Gods liefde. Als het hart gevuld is met liefde is er geen plaats meer voor angst of onzekerheid. Vanuit Godsvertrouwen ( waar je zelfvertrouwen ook op gebouwd is) kun je waken over je hart. Wat laat je binnen? Om goed te waken verandert je houding van leunen op mensen naar leunen op God. Mensen zullen je keer op keer teleurstellen….God is er altijd met Zijn liefde. 

Van alles waarover je waakt, waak vooral over je hart, het is de bron van je leven. Spreuken 4:23

De liefde laat geen ruimte voor angst; volmaakte liefde sluit angst uit. 
1 Johannes 4:18

Dit bericht is geplaatst in balans, liefde, onrust, toekomst, vergeven, zelfbeeld met de tags , , , , , . Bookmark de permalink.