De maand van de liefde

Het is februari: ‘de maand van de liefde’. De liefde is voor mij een favoriet thema. Het is de grootste opdracht die wij gekregen hebben. De coaching die ik bied is ook gebaseerd op deze opdracht: ‘ Heb God lief boven alles en je naaste als jezelf ‘. Dat betekent dat je in balans bent in relatie tot God, jezelf en de mensen om je heen. Daar richt ik voornamelijk de coaching op. Thema’s als angst, onzekerheid, vertrouwen, gezondheid en onrust komen hier ook bij kijken omdat het thema’s zijn die invloed hebben op deze balans. Deze maand wil ik een aantal keren iets op de website plaatsen dat raakt aan het thema: Liefde. Ik hoop hiermee jou te inspireren zodat je steeds meer van Gods liefde uit mag delen.

Volmaakte liefde sluit angst uit

Tijdens coachtrajecten komen we vaak tot de conclusie: Liefde is de sleutel. Liefde is de sleutel tot herstel tussen mensen. Liefde is de sleutel om angst en onzekerheid uit te sluiten. De bijbel zegt het zo ook letterlijk: De liefde laat geen ruimte voor angst; volmaakte liefde sluit angst uit(1 Joh 4:18 NBV).  Je hebt een keuze: geef je de angst de ruimte, en blijf je daardoor hangen in je piekergedachten of onzekerheden of kies je ervoor om Gods liefde te kennen en deze ruimte te geven zodat er geen plaats is voor angst?

Tijdens coachsessies ga ik samen met de coachee op zoek naar manieren om deze liefde de ruimte te geven. Vaak is de liefde zo ondergesneeuwd geraakt door oordelen van anderen, meningen, onzekerheden, omstandigheden dat er eerst aan deze dingen gewerkt moet worden en er met een andere bril naar gekeken moet worden om het daarna op te ruimen, voordat de liefde echt ruimte kan gaan krijgen. Maar wat ontstaat er een vrijheid als dit eenmaal gebeurd is. Ik geef hieronder 3 tips die al kunnen helpen om ruimte te maken voor de liefde:

  1. Onderzoek wat jou angstig of onzeker maakt. Schrijf deze gedachten eens op.
  2. Schrijf naast deze dingen eens op in hoeverre jij invloed hebt op deze dingen. Kun jij er zelf iets aan doen om het te veranderen of heb je daar helemaal geen invloed op? Wat zou er moeten gebeuren om het te veranderen?
  3. Schrijf bij de omstandigheden waar jij zelf iets zou kunnen veranderen eens op wat je zou kunnen doen om dit te veranderen. Schrijf dit zo op dat je concreet aan de slag kunt gaan en begin er vandaag mee!

Merk je dat het je niet lukt om hier helderheid in te krijgen? Ligt er zoveel ‘puinhoop’ bovenop of is de onrust in je hoofd zo groot dat je er geen grip op kunt krijgen? Dan is het fijn stap voor stap door een proces te lopen tijdens een coachtraject. Ik neem je stap voor stap mee in een traject waarbij je de rommel uit het verleden op gaat ruimen en de wirwar aan gedachten gaat ontklitten. Met de TotalBalance methode ga je gestructureerd aan de gang op jouw tempo waardoor je weer in balans zult komen. Je krijgt meer ‘adem’ en zult merken dat doordat je relatie met God herstelt en je daardoor meer liefde voor jezelf gaat krijgen. Je kunt daardoor deze liefde ook gaan uitdelen in je omgeving.

Wil je hier wel een meer over weten? Neem vrijblijvend contact op voor een gratis kennismakingsgesprek.

Dit bericht is geplaatst in balans, coachpraktijk, liefde, liefhebben, onrust, relaties, zelfbeeld met de tags , , , , . Bookmark de permalink.