Amaryllis, bloei in de wintertijd

1 bloem in bloei een andere nog in de knop

De afgelopen tijd heb ik diverse mensen een amaryllis gegeven. Wat een mooie bloem is dat. Op mijn vensterbank staat er ook een. Het was alleen een bol. De stengel is omhoog gegroeid, de bloem zit nog verstopt in een knop. Het is nog even wachten op die mooie bloem. Het is een bloembol die gaat bloeien in de winter. Vaak staat bloei in de winter stil maar bij deze bloem niet. Ik mocht deze week tijdens een coachgesprek wijzen op deze bloem, die nog even wacht met uitkomen. We kunnen in ons leven ook wintertijden meemaken en denken dat we nooit tot bloei zullen komen! Wat is het geweldig om mensen tot bloei te zien komen nadat ze op zoek zijn gegaan naar de mooie talenten en eigenschappen die God in hen heeft gelegd, maar die lange tijd onder een “deken” hebben gelegen. Soms is het spannend zichtbaar te worden, maar wat mooi is het als je de mooie kleuren van iemand tevoorschijn ziet komen! 

Dit lied over een amaryllis wijst op Jezus die naar de aarde is gekomen en alles goed heeft gemaakt tussen God en de mensen. We mogen er tijdens deze kersttijd weer aan denken. Het licht van de wereld in de persoon van Jezus die naar de aarde kwam. Het licht dat wij ook mogen laten zien op deze wereld. Het lied gaat ook over onze eigen winters en dat we mogen weten dat ondanks alles God bij ons is en ons bij zal staan.

Ik wens je een fijne kerst!

Dit bericht is geplaatst in coachpraktijk, toekomst, zelfbeeld met de tags , , , , . Bookmark de permalink.