Methode zonnekind/schaduwkind

Tijdens coachsessies gebruik ik weleens materialen om niet alleen in gesprek te zijn met woorden maar ook woorden in een beeld te kunnen vangen waardoor je dieper komt en tot de kern kunt komen.

Eén van deze materialen is de methode zonnekind/schaduwkind. De stolp van het plaatje zie je in mijn praktijkruimte altijd op tafel staan. Tijdens een traject kan het maar zo zijn dat ik hem er een keer bij pak om iets zichtbaar te maken.

Deze methode heb ik leren gebruiken tijdens een training bij Lize Roest. Zij heeft twee boeken geschreven waarin zij het zonnekind en het schaduwkind beschrijft.

Verlangen naar thuis

Door allerlei gevoelens of omstandigheden kun je soms het vertrouwen of de vreugde in je leven kwijtraken. In Verlangen naar thuis neemt het verhaal van Jozef je mee op reis om thuis te komen in jezelf. Een plek waar je jezelf mag zijn en waar je God mag vinden. Een thuis waar je geliefd bent om wie je bent, en niet om wat je presteert. Onderweg krijg je zeven sleutels aangereikt om nieuwe wegen van vreugde en vertrouwen te ontdekken. Door het schaduwkind én het zonnekind in jou te leren kennen en lief te hebben, krijg je zicht op hoe je patronen vanuit je onderbewustzijn kunt doorbreken. Een bemoedigend boek aan de hand van thema’s en relaties uit het leven van Jozef. Vooral de relatie tussen Jozef en zijn vader wordt prachtig verwoord en uitgediept.

Het goud in de woestijn

In het leven wisselen etappes vol bloei en blijdschap zich af met etappes vol zorgen en onzekerheden. Dit boek biedt lezers een goede grondhouding om met de hindernissen en uitdagingen van het leven om te gaan. In Het goud in de woestijn neemt Lize Roest de lezer mee in het geromantiseerde verhaal van Mozes, op zoek naar goud in de woestijn: innerlijke vorming, vrede, vreugde en voldoening. Het is tijd voor persoonlijk leiderschap. Tijd om je innerlijke kwaliteiten aan het licht te laten komen. Tijd om het leven te leiden vanuit een hemels perspectief.

Zou je na het lezen van deze boeken er zelf mee aan de slag willen? Kun je daar wel wat hulp bij gebruiken? Ik of één van de andere coaches die deze training hebben gevolgd helpen je graag verder tijdens een coachtraject. Als je contact opneemt via onderstaande link plannen we een kennismakingsgesprek in en vertel ik je graag meer over mijn werkwijze.

afspraak maken met christelijke coach Groei en Bloei Coaching