Eerste advent–> over vreugde

Lees de blog onder de afbeelding

Vandaag is het 1 december. Veel adventskalenders die in de winkel te koop zijn laten je op 1 december een vakje open maken. Het leek mij een leuke gelegenheid vandaag ook een verrassing uit de bijbel met jullie te delen. Voor mij is de bijbel als een schatkamer vol levenswijsheden. Cliënten die door mij gecoacht worden of zijn hebben al veel van deze rijkdom mee mogen krijgen en leren inzetten in hun eigen leven.

De komende 4 weken wil ik jullie hier ook in meenemen. Ik pak elke keer het adventsverhaal dat bij ons in de kerk verteld wordt tijdens de adventszondag. Afgelopen zondag was dat het verhaal rondom Zacharias uit Lucas 1. De schat die ik er uit haal is vers 14 ‘ Vreugde en blijdschap zullen je ten deel vallen’.

Waar kom je in de bijbel nog meer van deze schat tegen? Ik deel er nog twee met je vandaag:

Psalm 118:8 en 9 Steeds houd ik de HEER voor ogen, met Hem aan mijn zijde wankel ik niet. Daarom verheugt zich mijn hart en juicht mijn ziel, mijn lichaam voelt zich veilig en beschut. (Valt jou het ook op dat lichaam, ziel en geest/hart hier genoemd worden! Prachtig en krachtig vind ik dat!)

Nog eentje: Laat de Heer uw vreugde blijven; ik zeg u nogmaals: wees altijd verheugd. Filippenzen 4:4

Zomaar een lichtpunt voor jou in de nu wat donkere en koude tijd. Hopelijk verwarmt het je hart en is het een lichtpunt op jouw levensweg. Het eerste kaarsje brandt. Volgende week ‘steek’ ik hier de tweede aan!

Dit bericht is geplaatst in geloof met de tags , , , , . Bookmark de permalink.