Derde advent- vervuld met de Heilige Geest

Afgelopen zondag was het derde advent. De derde kaars brandt. Ik zocht weer een vers uit uit Lucas 1 en voor de tekst uit vers 42 ‘ze werd vervuld met de Heilige Geest’. Het gaat hier om Elisabet die de Heilige Geest ontvangt als de zwangere Maria bij haar komt. Jezus zat nog in de buik van Maria maar toch werd de Heilige Geest al geschonken. Maria spreekt daarna mooie krachtige woorden die vertellen hoe God Zijn macht en kracht toont. Dat herinnert mij aan Gods belofte in 2 Kronieken 16:9

‘ De Heer laat immers voortdurend zijn ogen over de aarde rondgaan en biedt iedereen hulp die Hem met heel zijn hart is toegedaan’

In een oudere vertaling staat ‘om krachtig bij te staan, hen van wie het hart volkomen naar Hem uit gaat’

God met ons, dat is één van de namen die Jezus kreeg. Nu is Hij nog steeds met ons, door Zijn Geest om jou krachtig bij te staan, jou hulp te bieden! Is dat geen geweldige wetenschap?! Het geeft mij vertrouwen en rust. Ik hoop jou ook! Daarom wil ik jou nog de woorden van Paulus meegeven uit Efeziërs 3:16 en 17

‘Moge Hij vanuit Zijn rijke luister joiw innerlijke wezen kracht en sterkte schenken door Zijn Geest, zodat door je geloof Christus kan gaan wonen in jouw hart, en je geworteld en gegrondvest blijft in de liefde’

Dit bericht is geplaatst in geloof, toekomst, zelfbeeld met de tags , , , . Bookmark de permalink.