Uitgeput?!

Uitgeput… uitgewrongen…oververmoeid….burnout… Wie kent dat gevoel niet? Ik hoor het weer zoveel om me heen. In mijn persoonlijke omgeving, in het nieuws, in de politiek. Er wordt veel van ons als mensen gevraagd. Er zijn zoveel prikkels. Zie je daar maar eens staande bij te houden.

Twaalf jaar geleden werd het mij ook te veel. Lange tijd had ik last van een burnout. Langzaam was ik daar in gegleden en langzaam klom ik er weer uit. Daarna heb ik iets geleerd. Ik hoef het allemaal niet alleen te doen. Mijn God is altijd bij mij en gaat met mij mee. Als ik alles wat ik doe samen met Hem doe kost dat veel minder energie.

Dat is natuurlijk makkelijk gezegd en ‘hoe doe je dat dan?’ zul je denken. Dit leer je stapje voor stapje. Eerst door terug te kijken, hoe is het zover gekomen? En daarna langzaam vooruit gaan kijken en kijken welke verlangens God in jouw hart gelegd heeft en waarvan jij op ‘aan’ gaat. Zorgen dat die verlangens synchroon lopen met die van God. Alles van Hem verwachten. En soms je ziel toespreken met psalm 62:6 ‘ Zoek rust, mijn ziel, bij God alleen, van Hem blijf ik alles verwachten’. Want oh, wat kan die ziel soms onrustig zijn!

Jezus zei: Wie het water drinkt dat ik hem geef, zal nooit meer dorst krijgen. Het water dat ik geef, zal in hem een bron worden waaruit water opwelt dat eeuwig leven geeft’ Johannes 4:14

Psalm 42: 1 Zoals een hinde smacht naar stromend water, zo smacht mijn ziel naar u, o God.

Zomaar twee teksten uit de bijbel die het verlangen van de ziel uitdrukken naar iets om gevuld te worden. Je kunt je ziel met van alles blij maken maar met het Levende water komt je ziel pas echt tot rust en ontvang je voldoende om weer door te geven.

Ik kan je er nog zoveel meer over vertellen. Stapje voor stapje. En daarom ben ik zes jaar geleden met de coachpraktijk begonnen. Om mensen die dit willen leren, helpen te leven vanuit rust.

Neem gerust contact op als je een keer vrijblijvend kennis wilt komen maken. Ik vertel je graag wat ik voor je kan betekenen.

afspraak maken met christelijke coach Groei en Bloei Coaching
Dit bericht is geplaatst in balans, geloof, genieten, onrust, Stress, toekomst met de tags , , , , . Bookmark de permalink.