NU is het moment waarop je kunt handelen

Ken je ze: de ‘had ik maar‘s’ of ‘als toen…, dan zou ik nu niet‘s’ Je kijkt naar wat niet gelukt is en denkt dat het nu ook wel niet zal lukken of dat het te laat is.

Quote: Het gebrek aan resultaat in het verleden is geen belemmering voor resultaten in de toekomst (uit het boek Omega Dossier van Johan Vink)

Ik ben wel benieuwd wat er bij jou in gedachten komt als je bovenstaande quote leest. Geeft het je hoop? Krijg je ‘flashbacks’ naar situaties in het verleden? Weet jij wat jouw belemmerende gedachten zijn die resultaten van nu of de toekomst in de weg staan? Of laat jij je juist helemaal niet tegenhouden door wat is geweest en kijk je vol vertrouwen uit naar wat gaat komen?

Als je tegenover mij zou zitten zou ik je liefdevol in de ogen kijken en aanmoedigen om de belemmerende gedachten achter je te laten. Dan zou ik voor je bidden en God vragen jou zicht te geven op waar Zijn verlangen ligt met jou. Dat Zijn verlangen jouw verlangen wordt zodat jij samen met Hem kunt gaan doen wat Hij al van te voren voor jou bedacht heeft. 

In een ander boek las ik:

‘Nu’ is het enige moment waarop je kunt handelen (Uit de Fontein),

Ik ben een ‘doener’. Je snapt natuurlijk dat bovenstaande quote mij daarom aansprak toen ik ‘m las. Als iets in mijn gedachten komt en ik merk dat het iets is wat ik zou willen doen, grote kans dat ik het dan ook daadwerkelijk ga doen. Soms op t gevaar af dat ik mijn agenda iets te vol plan. Na een burn-out heb ik t afgeleerd mijn agenda echt te vol te plannen. Ik heb mijn grenzen leren kennen. Maar genoeg over mij, hoe gaat het bij jou? Vind jij het makkelijk om te plannen en dromen om te zetten in daden of houden bepaalde gedachten je tegen.

In Jozua 1:9 staat het zo mooi:

‘Ik gebied je dus: wees vastberaden en standvastig, laat je door niets weerhouden of ontmoedigen, want waar je ook gaat, de HEER, je God staat je bij’

En deze tekst kom je veel vaker tegen in de bijbel. Steeds tegen een andere persoon in tijden dat God hen vroeg iets voor Hem te doen. 

Als God jouw hart nu warm maakt voor iets, wil hij misschien wel dat je nú iets doet. En dat hoeft niet zo heel groot te zijn persé. Het begint vaak met iets kleins waardoor een beweging op gang komt. Ik heb dat al zo vaak meegemaakt en gezien! 

Wat kan jij vandaag doen om die beweging op gang te brengen waar jij naar verlangt? Misschien wil God jou gebruiken de eerste stap te zetten. 

Reflectie:

Denk eens na over de vragen die in deze blog staan. Schrijf de belemmerende gedachten eens op papier die jij regelmatig hebt. Zijn het ‘had ik maar…’ gedachten, of ‘ als dit toen, dan zou ik nu niet’ gedachten of ‘het lukt mij toch nooit’. Hoe zijn deze gedachten ontstaan? En wanneer? Schrijf eens wat situaties uit het verleden op waarop je deze gedachten had.

Aan de slag:

Schrijf de dromen die jij over de toekomst hebt eens op. Je kunt er ook over tekenen of schilderen. Wat houd jou tegen om dit te doen? Wat heb jij nodig om de eerste stap te zetten? Schrijf dan ook op en kijk of je daadwerkelijk een stap kunt gaan zetten.

Christelijke coach

Misschien weet jij al heel lang wat jij zou ‘moeten’ doen maar durf je de eerste stappen niet alleen te zetten. Ik loop als (christelijke) coach graag met je mee om je langs de ‘zijlijn’ aan te bemoedigen. Neem gerust contact op voor een vrijblijvende kennismaking. 

afspraak maken met christelijke coach Groei en Bloei Coaching

Dit bericht is geplaatst in toekomst, verleden, zelfbeeld met de tags , , , , . Bookmark de permalink.