De les van de fles

Soms gebruik ik de ‘Les van de fles’ tijdens een coachsessie. Ik heb dan een fles staan met zand er in en die schud ik goed. Door het zand wordt het water troebel. Daarna zet ik de fles weg en dan zie je dat gedurende het gesprek het water steeds helderder wordt. De les die ik dan mee wil geven is:

Stilstand brengt helderheid.

Helderheid geeft inzicht.

Inzicht kan leiden tot een juiste keuze.

Ik combineerde het laatst met de bijbeltekst uit psalm 32: 8 ‘ Ik geef inzicht en wijs de weg die je moet gaan. Ik geef raad, op jou rust mijn oog’

Ook Jesaja 30:15 past er mooi bij : ‘in rust en inkeer ligt jullie redding, in geduld en vertrouwen jullie kracht’

Soms wordt je leven opgeschud door omstandigheden en vertroebelt je blik. Net als de fles met water en zand erin die opgeschud is en dan troebel water bevat. Na een tijdje stilstand is het water weer helder en ontstaat er zicht.

Gun jij je zelf regelmatig rust om weer helder (in)zicht te krijgen? Het is zo belangrijk om weer rust en vrede te ervaren en weer met frisse blik verder te komen.

Christelijke coach

Mag ik jou helpen om het zicht weer helder te maken? Neem contact op voor een vrijblijvende kennismaking!

afspraak maken met christelijke coach Groei en Bloei Coaching
Dit bericht is geplaatst in balans, genieten, onrust, Stress, toekomst met de tags , , , , , , . Bookmark de permalink.