Dit is mijn beslissing, de start van een nieuw begin


Dit is mijn beslissing, de zaak is afgedaan! 

Deze uitspraak komt je vast bekend voor. Een uitspraak uit Mr Frank Visser doet uitspraak. Ik wil deze uitspraak samen met de quote van het plaatje vandaag gebruiken om jou op weg te helpen in de volgende stap in je leven.

Terug kijken en vooruit blikken

Het is bijna november. Voor mij is dat altijd de maand waarin ik begin terug te kijken op het afgelopen jaar en uit te kijken naar het nieuwe jaar. Welke stappen heb ik gezet het afgelopen jaar? Welke verlangens heb ik voor het nieuwe jaar?

Van een droom weer terug naar het nú

Je kent het wel… ieder jaar hebben heel veel mensen goede voornemens. Het valt mij op dat het bij veel mensen bij deze voornemens blijft. Weet je hoe dat komt? Omdat het best wat energie en tijd kost om verandering in gang te zetten. Daar moet je namelijk niet alleen je gedachten voor veranderen maar ook je gedrag. Het veranderen van je gedrag begint met een keuze. En om die keuze te kunnen maken is het belangrijk om van je droom en/of verlangen, die over iets in de toekomst gaan, weer terug te keren naar het nú. Wat kun jij nú doen om de volgende stap te zetten? Dan is de zaak niet afgedaan maar begint juist! Hopelijk kun je dan een jaar later wel zeggen dat t gelukt is! 

Hieronder lees je een paar vragen die je op weg kunnen helpen:

We beginnen met een korte reflectie:

  • Wat heb jij het afgelopen jaar allemaal gedaan waar je trots op bent? 
  • Zijn er ook dingen waar je spijt van hebt? Dingen waar van je denkt: had ik maar….? 

Schrijf beide dingen eens op. 

Aan de slag:

  • Waar wil je volgend jaar mee door gaan? 
  • Hoe kun je de dingen waar je spijt van hebt ombuigen naar beslissingen die je wilt nemen?
  • Welk concreet gedrag hoort daarbij? Schrijf ook deze dingen op. 

(Christelijke) coaching:

Merk jij dat je hier mee aan de slag wilt maar heb je geen flauw idee waar je moet beginnen of hoe je het aan moet pakken? Als coach help ik jou daar graag bij! Neem contact op voor een vrijblijvende kennismaking. 

Ik bied christelijke coaching. Dit betekent dat je ook jouw verlangens die in jouw hart verborgen liggen, waarvan je gelooft dat God ze daar in heeft gelegd, bespreekbaar kunt maken. We onderzoeken hoe jij in jouw leven gemerkt hebt dat God jouw hart bewogen maakte voor bepaalde dingen en hoe jij in actie kunt komen om Zijn droom ook jouw droom te laten zijn en samen met Hem stappen te zetten.

Dit bericht is geplaatst in balans, onrust, toekomst, verleden met de tags , , , , , , . Bookmark de permalink.