Een nieuwe koers gaan varen

Wat was het weer een bijzonder moment eerder deze maand. De open haard mocht weer aan tijdens een coachsessie. Een mooie sessie dicht bij het vuur.

Dit doe ik niet iedere sessie, maar zo nu en dan tijdens een speciaal moment in een traject. Tijdens een traject doorlopen we namelijk 3 fasen. Verleden, heden en toekomst.

In het verleden kunnen er best weleens dingen gebeurd zijn waarvan je merkt dat ze nog steeds als een last op je schouders liggen. Omdat deze gebeurtenissen ook invloed kunnen hebben op jou als persoon nu, is het goed er nog eens goed naar te kijken.

Wat is het goed bewust een moment te nemen om het verleden achter je te laten. Bepaalde schepen achter je te verbranden. Daar een soort mijlpaal van te maken waarop je het besluit genomen hebt het verleden niet het laatste woord te laten hebben.

Als extra ervaring bied ik de mogelijkheid om ‘brieven’ met gebeurtenissen of gedachten uit het verleden in het vuur te gooien en het dan in Gods handen over te geven. Een mooi moment om later op terug te kijken.

Door deze bewuste keuze kan er zomaar een opening ontstaan waardoor er ruimte komt voor nieuwe ervaringen en perspectieven. Je ogen worden geopend voor de zegeningen die in het verschiet liggen maar die je eerder niet opvielen omdat de last nog zo op je schouders drukte. Met ogen vooruit, schouders rechtop kun je met vaste tred de toekomst tegemoet treden.

Blijf niet staan bij wat eertijds is gebeurd, laat het verleden nu rusten. Zie, ik ga iets nieuws verrichten, nu ontkiemt het- hebt je het nog niet gemerkt? Ik baan een weg door de woestijn, maak rivieren in de wildernis.

Jesaja 43:18 en 19

Christelijke coaching

Merk jij ook dat je steeds terug moet denken aan dingen die in het verleden gebeurd zijn? Merk jij ook dat ze invloed hebben om wat je nu zegt, doet of denkt? Ben je er aan toe om die last van je schouders te halen en ‘lichter’ door het leven te gaan? Mag ik jou daarbij helpen als christelijk coach? Neem gerust vrijblijvend contact op voor een kennismaking. Ik vertel je graag wat ik voor je kan betekenen.

Ook als je ver weg woont ben je van harte welkom contact op te nemen. Ik heb al meerdere mensen gecoacht die hier niet in de buurt wonen. Het internet biedt geweldige kansen om toch contact met elkaar te hebben via een videoverbinding. En ‘schepen verbranden’, waar ik in deze blog over schrijf kan eventueel ook gewoon bij jou in de achtertuin, op een tijdstip dat het jou uitkomt. Dan heb jij weer een reden om je vuurkorf aan te steken en dicht bij een vuurtje te zittenūüėČ Of als je een man hebt…..die vindt het vast leuk om voor jou een vuurtje te maken en samen met jou iets in het vuur te gooien……

afspraak maken met christelijke coach Groei en Bloei Coaching
Dit bericht is geplaatst in genieten, onrust, toekomst, vergeven, verleden met de tags , , , , . Bookmark de permalink.