Laat je je leiden door God of lijden door mensen?

Ken je dat? Het gevoel alle touwtjes in handen te willen hebben? De controle te willen hebben in situaties waarbij je eigenlijk beter de touwtjes los kunt laten en de regie over geven aan God?

Laatst illustreerde ik dat in mijn coachpraktijk door 2 touwtjes vast te maken aan iedere pols. Stel dat het andere eind van het touwtje aan de persoon zou zitten waarbij die situatie elke keer opspeelt, waarbij je het gevoel hebt de touwtjes niet goed in handen te kunnen houden. Er komt weerstand. Er wordt aan je getrokken. Stel nou…..dat er aan jouw andere hand ook getrokken wordt…die andere situatie heb je ook niet in de hand. Je wordt allerlei kanten opgetrokken. Daar sta je dan….hoe nu verder? Je gaat ondertussen helemaal voorbij aan je zelf.

Maar dan is daar dat moment….je beseft dat je het zelf niet kunt. Het liefst haal je de touwtjes van je polsen af en laat je het los. Maar dat kan dan ook weer niet….het zijn wel mensen waar je van houdt. Je wilt er wel mee verbonden blijven. Wat dan? Loslaten is dus niet de oplossing….

Heb je wel eens het verschil opgemerkt tussen iets loslaten en iets overgeven. Bij iets loslaten kan het net zo hard weer terugstuitten als er een touw of een elastiek aan vast zit. Bij overgeven leg je de situatie doelbewust ergens neer. Laat dat ergens nou eens Gods handen kunnen zijn.

Stel dat Hij de uiteinden van de touwtjes van je overneemt. Zodat hij JOU allereerst mag leiden. Jou mag vertellen welke richting je op mag gaan. Jou vertellen wat je mag doen en zeggen in een situatie. Dat hij zegt….ga nu ‘links’ of ga nu ‘rechts’. Zou dat geen rust geven?

Jesaja 30: 21 Met eigen oren zul je een stem achter je horen zeggen: Dit is de weg die je moet volgen. Hier moet je rechts. Ga daar naar links.

En dan te weten dat God ook de anderen niet los laat. Dat jullie verbinding niet zozeer ligt in de verbinding tussen het touwtje maar dat er een touwtje bij komt. Een touwtje vanuit God naar die ander. Geen getrek meer aan elkaar. Maar God die mag leiden in ieders leven. Dan lijden we niet meer onder de druk van mensen of situaties. Als God leidt dan komt er rust.

Lijden of laten leiden? Waar kies jij voor?

Betekent dit dan je dan zelf helemaal niets meer hoeft te doen? Uiteraard niet….de Heilige Geest zal ons duidelijk maken wat we kunnen doen in een situatie. De vrucht van de Geest zal dan zichtbaar worden.

Galaten 5:22 De vrucht van de Geest is liefde, vreugde en vrede, geduld, vriendelijkheid en goedheid, geloof, zachtmoedigheid en zelfbeheersing.

Christelijke coach

Merk jij dat je keer op keer aan het lijden bent i.p.v. dat je geleid wordt door Gods zachte hand. Wil je een leven leven vanuit rust zonder ‘getouwtrek’? Heb je lang genoeg alleen geworsteld? Kun je er een steuntje in de rug bij gebruiken? Overweeg eens een coachtraject bij een Groei en Bloei Coaching- christelijke coach. Kom gerust eens langs voor een gratis kennismaking! Dat kan ook via een videoverbinding of een telefoongesprek.

afspraak maken met christelijke coach Groei en Bloei Coaching
Dit bericht is geplaatst in balans, onrust, relaties, Stress, toekomst met de tags , , , , . Bookmark de permalink.