Maak jij je druk om hoe jij overkomt?

Weer een uitspraak uit ‘Dreamschool’. Een bron van bloginspiratie

Als je de hele tijd bezig bent met de ander en/of hoe jij overkomt op de ander, wie of waar ben jij dan?

Bezig zijn met hoe je overkomt….het kan op 2 manieren.

Manier 1: Je kunt je zo druk maken over hoe jij overkomt, dat je jezelf naar achteren verplaatst. Je hebt de moed niet om je werkelijke ‘ik’ te laten zien…bang voor wat anderen zullen zeggen of denken. Dat zou ik heel jammer vinden. Ik weet namelijk dat iedereen uniek gemaakt is en kleur kan geven aan deze wereld. Als jij je terugtrekt mist jouw kleur. Een kleur die een ander juist nodig heeft. Ik zeg regelmatig tegen vrouwen die ik coach: ‘gun die ander jou’ Die kleur is niet gericht op je uiterlijk maar op wat er in jouw hart leeft ( en dat is dan wel weer aan je te zien ?)

Manier 2: Je bent zo bezig met hoe je overkomt dat je continu bewust bent van hoe je er uit ziet, wat je zegt,….je besteedt juist veel aandacht aan het gezien worden. Maar je focus ligt daarbij op de ander. Hoe willen zij dat ik er uit zie, wat willen ze graag horen? etc. Dan ben je bij jezelf weg. Je voert een soort van toneelstukje op maar komt niet bij je werkelijk zelf…. je doet wat je eigenlijk niet wilt doen. Je bereikt een doel, maar niet het doel wat jij zou willen bereiken. Durf je naar jezelf te kijken en te laten zien wie je werkelijk bent?

Beide manieren zorgen voor een worsteling in jezelf. Je vraagt je misschien af: wie ben ik? Waar ben ik? Doe ik er toe? Misschien vraag je je nog wel veel meer af…

Liefde is de focus op God richten en ontvangen wat hij jou geeft om weer door te geven.

Beide manieren leggen een focus op hoe anderen naar jou kijken. De focus ligt op de ander. Onze bijbelse opdracht is de ander lief te hebben. Maar je af vragen wat anderen er wel/niet van zou vinden heeft niets met liefhebben te maken. Liefhebben is zijn wie jij bedoeld bent te zijn precies zoals God jou geschapen heeft. Niet zoals de druk van jouw omgeving/de maatschappij het lijkt te bepalen. Liefde is de focus op God richten en ontvangen wat hij jou geeft om weer door te geven.

Een coachtraject bij groei en bloei coaching zorgt voor een boost in je zelfbeeld. Een traject waarbij je stevig in je schoenen komt te staan om werkelijk te kunnen zijn wie je diep van binnen bent. Durf jij de uitdaging aan? Kun je daar wat hulp bij gebruiken? Neem gerust contact op voor een vrijblijvende kennismaking.

afspraak maken met christelijke coach Groei en Bloei Coaching

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie, Vrouw zijn, zelfbeeld met de tags , , , . Bookmark de permalink.