Het nieuwe normaal??? Is er wel een normaal?

‘Het nieuwe normaal’, hoe vaak hebben we die term niet gehoord de laatste tijd? Van mij hoeft het niet meer. Begrijp me niet verkeerd, rekening houden met elkaar i.v.m het virus vind ik heel goed maar dingen als normaal gaan bestempelen terwijl ze voortdurend veranderen vind ik niet zo nodig. 

‘Normaaldenken’ maakt namelijk al best veel kapot. Zinnen als ‘Doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg’ of ‘ doe toch normaal’ of ‘normaal, doe ik niet zo hoor’ zorgen ervoor dat iemand niet volledig zichzelf kan zijn. Je komt in een ‘keurslijf’ terecht waar je je misschien helemaal niet prettig in voelt. Zo’n keurslijf waarbij iedereen over dezelfde kam wordt geschoren, of langs dezelfde lat wordt gelegd en wat te denken van die ‘hoge lat’ die dan ontstaat…..(die mensen dan zichzelf vaak weer opleggen) 

Wat is het heerlijk dat ik als coach mensen mag aanmoedigen zichzelf te zijn. Hen er op mag wijzen zichzelf niet met anderen te vergelijken. Juist omdat ze uniek zijn. Ik deelde laatst deze quote al: ” Het fijne is, als je een beetje anders bent en iedereen om je heen is ook anders, dan kun je lekker samen anders zijn.” En zo is het maar net.  Het nieuwe normaal….het doet zich voorkomen alsof we er aan gaan wennen. Maar we weten inmiddels door ervaring dat alles zomaar ineens weer anders kan zijn.

Ik moest denken aan een bijbeltekst uit klaagliederen 3. Ik deel een aantal verzen (NBV): 

23 Elke morgen schenk hij nieuwe weldaden.- veelvuldig blijkt uw trouw

24 Ik besef: mijn enig bezit is de HEER, al mijn hoop is op hem gevestigd.

25 Goed is de HEER voor wie hem zoekt en alles van hem verwacht 

Laten we dat in gedachten houden in tijden waarin veel onzeker is. God schenkt iedere morgen nieuwe dingen, Hij blijft trouw, op Hem mogen we blijven hopen en van Hem mogen we alles verwachten. 

Wil jij wat steviger in je schoenen gaan staan zodat je echt kunt zijn wie je bent? Is er vroeger tegen jou ook vaak gezegd dat je eens normaal moet doen en wil je de last die daardoor op jouw schouders is gekomen kwijt? Kom eens langs voor een gratis kennismakingsgesprek.

afspraak maken met christelijke coach Groei en Bloei Coaching
Dit bericht is geplaatst in geloof, Vrouw zijn, zelfbeeld met de tags , , . Bookmark de permalink.