Waar haal jij energie uit? Waar voed jij jezelf mee?


Weer een uitspraak uit het voor mij favoriete tv programma ‘Dreamschool’

” Dat waar je jezelf mee voedt, daar zul je energie uit halen’

De jongeren uit het programma eten en drinken veel vluchtige suikers. Etenswaren waar je weinig energie uit haalt om je in te spannen gedurende de dag. 

Energie….het is een groot onderdeel in de methode die ik gebruik in mijn coachpraktijk. Veel mensen hebben ‘energielekken’. Eerst is bewustwording belangrijk. Weten waar je energie naar toe gaat. En daarbij: geef ik energie aan die dingen die ik graag doe? En….laad ik ook voldoende op om energie te krijgen? Waar laad ik van op? Wat heb ik nodig? 

Voeding is daarbij belangrijk, maar dat niet alleen. Voeding kan ook iets zijn wat helemaal niet met eten te maken heeft. Waar vul je je tijd mee bijvoorbeeld of welke prikkels heb je om je heen? Geniet je er van? Bouwen ze je op of maken ze je moe en teleurgesteld. Gezond leven is zoveel meer dan eten.

Ik ben een christelijke coach. In de bijbel wordt Gods woord ook als ‘voeding’ beschouwd. Ik gebruik daarom ook, als je dat fijn vindt, bijbelse inzichten bij praktische thema’s als bemoediging en inspiratie. 

Heb jij behoefte aan positieve energie? Lukt het je niet er zelf de schouders onder te zetten en kun je een steuntje in de rug wel gebruiken? Neem vrijblijvend contact op voor een kennismakingsgesprek.

afspraak maken met christelijke coach Groei en Bloei Coaching

Dit bericht is geplaatst in balans, genieten, Stress met de tags , , , , . Bookmark de permalink.