‘In de comfortzone is niet waar je groeit’

De komende dagen deel ik een aantal uitspraken uit het tv-programma ‘Dreamschool’. Ik vind dit een geweldig programma. Misschien wel omdat 2 vakgebieden waar ik een enorme passie voor heb en mij met hart en ziel voor inzet hierin samen komen: ONDERWIJS en COACHING

‘In de comfortzone is niet waar je groeit’ werd gezegd tegen een jongen die liever bij dezelfde personen bleef zitten dan bij een andere persoon die hem niet zo lag. Hij wilde ook niet meedoen aan iets waar hij tegen op zag. Bleef liever bij het oude vertrouwde en durfde geen nieuwe stappen te zetten. ‘Het gaat toch nooit wat worden’ was zijn gedachte. Dat betekent dan stilstand en dat is niet waarom hij aan ‘Dreamschool’ meedeed. Hij moest ergens doorheen om de stap te durven zetten.

Uit je schulp kruipen is soms lastig. Veilig blijven waar je bent lijkt een oplossing maar zorgt voor stilstand. Uiteraard spreekt dit mij als ‘Groei en Bloei Coaching’ enorm aan. Groei is waar ik mijn energie in stop. Luisteren, begrip tonen, spiegelen, soms ook confronteren zijn dingen die nodig zijn om iemand daadwerkelijk tot groei brengen. 

De komende dagen deel ik een aantal uitspraken uit het tv-programma ‘Dreamschool’. Ik vind dit een geweldig programma. Misschien wel omdat 2 vakgebieden waar ik een enorme passie voor heb en mij met hart en ziel voor inzet hierin samen komen: ONDERWIJS en COACHING

‘In de comfortzone is niet waar je groeit’ werd gezegd tegen een jongen die liever bij dezelfde personen bleef zitten dan bij een andere persoon die hem niet zo lag. Hij wilde ook niet meedoen aan iets waar hij tegen op zag. Bleef liever bij het oude vertrouwde en durfde geen nieuwe stappen te zetten. ‘Het gaat toch nooit wat worden’ was zijn gedachte. Dat betekent dan stilstand en dat is niet waarom hij aan ‘Dreamschool’ meedeed. Hij moest ergens doorheen om de stap te durven zetten.

Uit je schulp kruipen is soms lastig. Veilig blijven waar je bent lijkt een oplossing maar zorgt voor stilstand. Uiteraard spreekt dit mij als ‘Groei en Bloei Coaching’ enorm aan. Groei is waar ik mijn energie in stop. Luisteren, begrip tonen, spiegelen, soms ook confronteren zijn dingen die nodig zijn om iemand daadwerkelijk tot groei brengen. 

Mag ik jou begeleiden in groei? Neem contact op voor een gratis kennismaking!

afspraak maken met christelijke coach Groei en Bloei Coaching

In de volgende blog lees je een vervolg

Dit bericht is geplaatst in coachpraktijk, toekomst, zelfbeeld met de tags , , , . Bookmark de permalink.