Hoe hoog leg jij je lat?


Die hoge lat wie kent ‘m niet? Dit weekend kwam ik een bijbeltekst tegen waarbij ik dacht: ‘ Kijk nou: In de bijbel staat ook iets over die hoge lat’ 

In psalm 131: 1 staat namelijk

Ik zoek niet wat te groot is voor mij en te hoog gegrepen’ (NBV, 2004)

Heerlijk toch als je dat tegen je zelf kunt zeggen. Probeer niet meer die hoge lat aan te raken. Doe dat waar je bij kunt. En dan kom ik weer bij een andere tekst uit:

Prediker 9:10 Doe wat je hand vindt om te doen. (NBV, 2004)

Je hoeft er niet voor op je tenen te staan of omhoog te springen. Laat die lat daarboven, waar jij hem ooit hebt neergelegd, maar liggen en kijk er niet meer naar. Loop er gewoon maar onderdoor en kijk wat je hand vindt om te doen.

Merk jij dat je de lat steeds opnieuw veel te hoog legt? Voor jezelf en misschien ook wel voor anderen? Wil jij leren de lat los te laten en vrijer in het leven te staan? Overweeg eens een coachtraject. Ik coach je graag naar een leven in balans en rust. Ik ben een christelijk coach. Vind je het fijn als je geloof verweven is in het coachtraject? Dan ben je bij mij aan het juiste adres.

Dit bericht is geplaatst in balans, onrust, Stress, zelfbeeld met de tags , , , . Bookmark de permalink.